2013-08
KERESKEDELMI ÉLET

Elkobzás nehezítheti a zugkereskedelmet

2013-08-02
Szinte minden település küzd az itt-ott feltünedező, engedély nélküli utcai alkalmi árusokkal. Úgy tűnik, a főváros talált ellenük egy lehetőséget…

Szinte minden település küzd az itt-ott feltünedező, engedély nélküli utcai alkalmi árusokkal. Úgy tűnik, a főváros talált ellenük egy lehetőséget…

Augusztus végén fogadhatja el a Fővárosi Közgyűlés azt az új rendeletet, amelynek alapján gyorsan megszüntethető lesz a főváros több pontján, különösen a fő csomópontokban, a kiemelt parkokban és az aluljárókban mindennapossá vált zsibvásár – írta meg a Magyar Nemzet információjára hivatkozva az Origo.

A lap Ughy Attilát, a fővárosi közterület-használati bizottság elnökét idézte, aki szerint a hivatal jogászai olyan megoldáson dolgoznak, amely törvényi felhatalmazás híján is hatékony eszközöket ad a hatóság kezébe. A rendteremtés kulcsának nevezte a zugkereskedők illegális áruinak elkobozhatóságát.

Budapesten az Alkotmánybíróság tavalyi döntése óta alakult ki a közterületeken illegális árusítási káosz, miután tavaly novemberben alkotmányellenesnek nyilvánították a szabálysértési törvény több rendelkezését, és elvonták az önkormányzatok bírságolási lehetőségeit, illetve azt a rendelkezést, amely szabálysértéssé minősítette a közterület életvitelszerű lakhatásra való használatát, írta a hírportál.

A kis cégek is tudnak spórolni a banki költségeken

2013-08-02
Egy körültekintően kiválasztott bankszámlával évente több százezer forintot is megtakaríthatnak a vállalkozások.

A legjobb választás az érintett cég méretétől, forgalmától, és bankolási szokásaitól függ, írja elemzésében a Bankmonitor pénzügyi hírportál.

Az elemzés során a szakértők egy újonnan alakult vállalkozás, egy katás, egy evás vállalkozás, egy kisvállalat és egy középvállalat számára keresték a legmegfelelőbb számlacsomagokat.

A portál vállalati számlakalkulátort is indított, amely segíthet a döntésben…


Az üzlettulajdonos is bevizsgáltathatja az áruját

2013-08-02
A kereskedelmi és vendéglátó vállalkozások is kezdeményezhetik azoknak a termékeknek a hatósági bevizsgálását, amelyet forgalmaznak vagy saját maguk gyártanak.

A kereskedelmi és vendéglátó vállalkozások is kezdeményezhetik azoknak a termékeknek a hatósági bevizsgálását, amelyet forgalmaznak vagy saját maguk gyártanak.

Ha fontos a vállalkozónak, hogy a cége által gyártott vagy forgalmazott termékek megfeleljenek a hatósági előírásoknak, vagy szeretne megbizonyosodni, hogy a kínált termék nem gyártási hibás-e, akkor kérheti a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) segítségét, szól a tájékoztató. 

A jól felszerelt, korszerű műszerezettséggel rendelkező laboratóriumok gyors, pontos és szakszerű elemzéseket végeznek, amelyeket jegyzőkönyvben dokumentálják.

Az alábbi linkeken elérheti és kérheti a különböző vizsgálatokat:

Élelmiszer és Vegyipari Laboratórium - akkreditált vizsgálatok és díjak itt.

Élelmiszer és Vegyipari Laboratórium - nem akkreditált vizsgálatok és díjak itt.

"Laboratóriumi Nyílt Napok" szolgáltatás megrendelése itt.

Az Élelmiszer és Vegyipari Laboratórium elérhetőségei itt.

Mechanikai és Villamos Laboratóriumi Vizsgálatok itt.

Laborvizsgálatok itt. 

MUNKAÜGY – Változások a hatósági nyilvántartásokban

2013-08-05
A hatósági nyilvántartás bizonyos kitételei júliustól megváltoztak, tájékoztat a munkaügyi hatóság.

A hatósági nyilvántartás bizonyos kitételei júliustól megváltoztak, tájékoztat a munkaügyi hatóság.

A változások a Magyar Közlöny 108. számában is megjelentek – tájékoztat a NMH Munkavédelmi és Munkaügyi Igazgatósága.

A módosítások egyebek között a közbeszerzési eljárások, a közigazgatási hatósági eljárások, a munkavédelem és munkaügyi ellenőrzés nyilvántartásaival kapcsolatosak. A változások kiterjednek például a munkabiztonsági szakértők szolgáltatási tevékenységének szüneteltetésére és időtartamára.

Továbbá „ a munkavédelmi hatóság által a munkavédelmi szabályok munkáltatók általi megtartásának más szerv előtti, külön jogszabály szerinti eljárásban (pl. a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatásának támogatása) történő igazolása céljából vezetett hatósági nyilvántartás 2013. 07. 01-től közhiteles hatósági nyilvántartásnak minősül.

Illetve, „a munkaügyi hatóság a foglalkoztatók munkaügyi kapcsolatai rendezettségével kapcsolatos adatoknak más szervek eljárásában történő felhasználása céljából hatósági nyilvántartást vezet, mely tartalmazza azoknak a foglalkoztatóknak az adatait, amelyekre vonatkozóan a munkaügyi ellenőrzés során a hatóság jogerős és végrehajtható határozata, illetőleg - a határozat bírósági felülvizsgálata esetén - jogerős bírósági határozat jogsértést állapított meg. Hogy mit tartalmaz a nyilvántartás és a részleteket ezen az oldalon érheti el. 

Értesítenek a tartozásról és a túlfizetésről is

2013-08-05
Megkezdte a folyószámla-kivonatok és pótlékértesítők kiküldését az adóhatóság.

Megkezdte a folyószámla-kivonatok és pótlékértesítők kiküldését az adóhatóság.

Folyószámla-kivonatot csak az kap, aki legalább egy adónemben több mint 1000 forinttal tartozik, vagy több mint ezer forint túlfizetése van.

Késedelmipótlék-értesítőt pedig csak az találhat a postaládájában, aki fizetési kötelezettségét nem vagy csak késedelmesen teljesítette és ezért 2012-re vonatkozóan késedelmi pótléka keletkezett. A NAV mindkét esetben az adófolyószámla 2012. december 31-ei állapotát veszi alapul.

Az elektronikus bevallók ugyanakkor nem kapnak postai értesítést esetleges tartozásukról, vagy túlfizetésükről. Ők az ügyfélkapus regisztrációt követően – a netes felületen – folyamatosan nyomon követhetik folyószámlájuk alakulását. Augusztus elejétől pedig már megtekinthetik az előző évre vonatkozó késedelmipótlék-levezetésüket is.

Ha eltérést tapasztal…

A folyószámla-kivonat illetve a pótlékértesítő átvétele után az adózónak célszerű azt a saját nyilvántartása adataival összehasonlítani. Ha az egyeztetést követően valaki eltérést tapasztal, észrevételt tehet személyesen az ügyfélszolgálatokon, telefonon a 40/20-21-22 számon a NAV Ügyféltájékoztató és Ügyintéző Rendszerén (ÜCC) keresztül.

Írásban a NAV honlapján található „Folyószámla-kivonatra észrevétel” elnevezésű nyomtatvány nyújt segítséget, amely közvetlenül innen is letölthető.

Október végéig több mint másfél millióan kapnak értesítést.

Kisgyermekes alkalmazott után több kedvezmény a munkaadónak

2013-08-05
Egyszerűbb módon és a korábbinál több kedvezményhez juthatnak a munkaadók, amennyiben kisgyermekes anyákat foglalkoztatnak.

Egyszerűbb módon és a korábbinál több kedvezményhez juthatnak a munkaadók, amennyiben kisgyermekes anyákat foglalkoztatnak.

Mint ismeretes, a munkáltatók már másfél éve szociális hozzájárulási adó mentesen foglalkoztathatják a kisgyermekes anyákat. Ezek a szülők a múlt évben Start Bónusz kártyát igényelhettek munkába állásuk előtt, és akik ilyen kártyával rendelkeztek, azok után nem kellett 12 hónapon át 27 százalékos járulékot fizetni. A rendszer azonban átalakult, tájékoztatott a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Idén már nemcsak azok után az alkalmazottak után jár támogatás, akik a munkába állás előtt megszerezték a jogosultsági igazolást. A foglalkoztatók annál sem veszítik el e lehetőségét, aki a munkakezdés után folyamodik igazolásáért. 2013. januárjától a gyermekgondozási díj folyósítását követően, illetve a gyermekgondozási segély és a gyermeknevelési támogatás folyósítása alatt e munkavállalók után a foglalkoztatás első két évében a munkáltatói teher 28,5 százalék helyett 0 százalék, a foglalkoztatás harmadik évében pedig 14 százalék.

A szociális hozzájárulási adóból történő kedvezmény

érvényesítéséhez szükséges:

A munkáltató rendelkezzen az anyasági ellátást folyósító szerv által kiadott igazolással, amit a munkavállaló kérésére bocsátanak ki. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a kisgyermekes munkavállalók részére GYED esetén a kormányhivatalok egészségbiztosítási szakigazgatási szervei vagy a társadalombiztosítási kifizetőhely, GYES, GYET esetén pedig a Magyar Államkincstár igazgatóságai vagy a családtámogatási kifizetőhely állítja ki igazolást.

Olcsóbb hitel: szeptember végéig

2013-08-05
Egy hónappal – 2013. szeptember 30-ig – meghosszabbította a Növekedési Hitelprogram keretében felvehető pénzek lehívására rendelkezésre álló időkeretet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) igazgatósága.
Egy hónappal – 2013. szeptember 30-ig – meghosszabbította a Növekedési Hitelprogram keretében felvehető pénzek lehívására rendelkezésre álló időkeretet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) igazgatósága.

A beruházási hitelek esetében a hitelösszeg legalább 30 százalékát 2013. szeptember 30-ig kell folyósítani, az e feletti rész felhasználására pedig 2014. március 31-ig van lehetőség. Mindez egy technikai módosítást jelent, hiszen a hitelszerződések megkötésére változatlanul 2013. augusztus 29-ig van lehetőség az eredetileg kitűzött határidőnek megfelelően, tudatja közleményében a pénzintézet.
Kis- és középvállalkozásoknak

Amint arra a bank emlékeztet, a Monetáris Tanács 2013. április 4-i ülésén döntött a Növekedési Hitelprogram elindításáról, majd annak érdekében, hogy minél több kis- és középvállalkozás juthasson hitelhez a program keretében, május 28-i ülésén 50 százalékkal megemelte a keretösszeget a korábban meghatározotthoz képest.
A program I. pillére keretében a beruházások, forgóeszközök és EU-támogatások finanszírozására felvehető hitelekre, illetve korábban ilyen célokra felvett hitelek kiváltására rendelkezésre álló keretösszeg így 425 milliárd forintra.
A program II. pillére keretében a deviza alapú hitelek kiváltására felvehető hitelekre rendelkezésre álló keretösszeg 325 milliárd forintra emelkedett.

Az MNB Igazgatósága legutóbb arról is döntött, hogy az I. pillérben mutatkozó túlkereslet nagyobb arányú kielégítése és így a rendelkezésre álló keretösszeg hatékonyabb felhasználása érdekében a hitelintézetek a II. pillér keretében számukra allokált hitelkeret jelenleg még rendelkezésre álló részét felhasználhatják az I. pillér feltételei szerinti hitelek nyújtására is, fogalmaz a közlemény.
 

Online pénztárgép – törvénymódosítási javaslattal, ingyenes cserére ösztönzéssel

2013-08-06
„Törvénymódosítási javaslatot nyújtott be az LMP parlamenti képviselője annak érdekében, hogy a kisvállalkozókat ne lehetetlenítse el a pénztárgép-bekötés…” „Az MSZP azt követeli a kormánytól, hogy tegye ingyenessé a pénztárgépcserét a mikrovállalkozások számára…”

„Törvénymódosítási javaslatot nyújtott be az LMP parlamenti képviselője annak érdekében, hogy a kisvállalkozókat ne lehetetlenítse el a pénztárgép-bekötés…”

„Az MSZP azt követeli a kormánytól, hogy tegye ingyenessé a pénztárgépcserét a mikrovállalkozások számára…”

A pártok képviselői sajtóközleményben, illetve sajtótájékoztató keretében adtak hangot a pénztárgépcserével kapcsolatos véleményüknek, amelyet saját honlapjaikon is elérhetővé tettek. Alább ezekből idézünk:

„Ha a kormány nem szeretné, hogy rosszul bevezetett intézkedése miatt ezernyi mikro- és kisvállalkozó húzza le a rolót, akkor még szeptember 1-je előtt lépnie kell…” (LMP)

„A mikrovállalkozások számára az állami támogatási rendszeren keresztül tegyék ingyenessé az új pénztárgépeket, (...) és legalább egy évig vállalják át a telekommunikációs költségeit…) (MSZP)

„Az intézkedés a vállalkozói szektorra 40-50 milliárdos plusz terhet rak. Az állam ugyan 50 ezer forint kompenzációt ad pénztárgépenként, ám ez csak kis részét pótolja a 250-300 ezer forintos plusz költségnek. Ez az új teher különösen az alacsony árbevételű, alanyi áfamentes vállalkozásokat teheti tönkre…” (LMP)

„… a jelek szerint olyan SIM kártyát „égetnek"” bele ezekbe a pénztárgépekbe, amelyek „nem egészen felelnek meg a hazai telefonálási igényeknek”. A mai állapotok szerint ezek roaming-díjjal fognak működni, a mikrovállalkozások emiatt „gigantikus havi telekommunikációs költségekbe kényszerülnek…” (MSZP)

„Arra is kérjük a kormányt, kerüljön fel a nyárvégi rendkívüli ülésnap napirendjére az LMP-s javaslat: mutassák meg, hogy a hazai kisvállalkozásokat is stratégiai partnernek tekintik…” (LMP)

„Az MSZP felszólítja a kormányt: hagyja békén azokat a mikrovállalkozásokat, amelyek már egyébként is a padlón vannak!…” (MSZP)

Holnap demonstráció

„A helyzet súlyosságára való tekintettel az LMP demonstrációt tart a Nemzetgazdasági Minisztérium előtt augusztus 7-én…” (LMP)

TŰZVÉDELEM – Egyre jobb a zenés-táncos szórakozóhelyek tűzvédelmi helyzete

2013-08-06
A zenés-táncos szórakozóhelyek működésének biztonságosabbá tételéről szóló kormányrendelet hatályba lépése, valamint az azóta megtartott országos ellenőrzés-sorozat jelentősen javította a zenés szórakozóhelyek tűzbiztonságát

A zenés-táncos szórakozóhelyek működésének biztonságosabbá tételéről szóló kormányrendelet hatályba lépése, valamint az azóta megtartott országos ellenőrzés-sorozat jelentősen javította a zenés szórakozóhelyek tűzbiztonságát.


Az ellenőrzésekkel mára sikerült elérni, hogy egyre kevesebbszer kell hiányosságok miatt szankciót alkalmazni, és csökken az elutasító szakhatósági állásfoglalások száma is, tette közzé jelentését a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Az üzemeltetők jogkövetőbbek lettek

Fontos eredmény az is, hogy az év első felében tartott 296 tűzvédelmi hatósági ellenőrzés – amelyek elsősorban a befogadóképességet és a bent tartózkodók létszámát, a menekülési feltételek teljesülését vizsgálták – azt mutatta, hogy az üzemeltetők jogkövetőbb magatartást tanúsítanak, ennek köszönhetően egyre jobb a zenés-táncos szórakozóhelyek tűzvédelmi helyzete.

A szórakozóhelyek biztonságának fontos feltételei

-A kiürítési útvonalak ne legyenek elzárva – tűz vagy egyéb veszélyhelyzet esetén a bent tartózkodók biztonságosan kijuthassanak onnan.

-Elengedhetetlen a tűzvédelmi berendezések működőképessége – a tűzoltókészülékek és tűzoltó berendezések jól megközelíthetők és rendszeresen karbantartottak.

-Fontos a szakszerű tárolás, az elektromos hálózatok állapota, és leválasztásuk kialakítása, valamint a szükséges jelölések megfelelő láthatósága.

-Lényeges az ezekhez kapcsolódó dokumentációk, például a megfelelő tűzriadó terv és kiürítési alaprajz.

Ezek nélkül nem működhetnek a szórakozóhelyek!


Ellenőrzési tapasztalatok

A hatóság a féléves ellenőrzések során nyolcvanöt esetben talált valamilyen hiányosságot, vagyis a szórakozóhelyek nem egészen egyharmadának kell még valamin javítani!

Jellemző probléma volt:

- A katasztrófavédelem szakembere a vészkijárat ajtaját a rendezvény ideje alatt zárva találta, de az is előfordult, hogy azt eltorlaszolták.

- Volt ahol a biztonsági jelek, a biztonsági világítás vagy az irányfény nem megfelelő elhelyezése miatt kellett kifogást emelni.

- Egyes helyeken a tűzoltókészülékek karbantartását mulasztották el, máshol a készülékek felülvizsgálatát nem végeztették el.

- Olyan esettel is szembesültek az ellenőrök, hogy a villamosberendezések felülvizsgálata során feltárt hiányosságokat nem szüntették meg, vagy az elvégzett javítást nem dokumentálták.

- Egyéb dokumentációs hiányosságok is akadtak, néhol a tűzvédelmi szabályzatot, máshol a tűzriadótervet nem tudták bemutatni.

Szankciók, jogkövetkezmények

Az ellenőrzéseken tapasztalt hiányosságok nyomán 16 esetben indítottak tűzvédelmi bírságolási eljárást a katasztrófavédelem szakemberei, hatósági felhívást 35, kötelezést 27 esetben adtak ki.

7 szórakozóhelyen találtak annyi és olyan súlyú hiányosságot, ami indokolttá tette a létesítmény azonnali bezárását.

A január elseje óta hatályos jogszabályok értelmében a tűzvédelmi hatóság a tűzvédelmi követelmények érvényesítéséig, de legalább 24 órára bezárathatja a szórakozóhelyet akkor is, ha ott a maximális befogadóképességet tizenöt százaléknál nagyobb mértékben meghaladják.

Az a szabálytalanság is a nyitva tartás végét jelentheti, ha az üzemeltetők nem biztosítják a kiürítési feltételeket, valamint ha a tűzvédelmi szabály megszegésével az életet, a testi épséget vagy a vagyonbiztonságot közvetlenül veszélyeztetik.

Figyelem! Elkészült a negyedik engedélyes online-pénztárgép

2013-08-07
Újabb, sorrendben a negyedik online adatkapcsolatra képes pénztárgép jelent meg a piacon, amelyből a pénztárgépcserére kötelezettek választhatnak.

Újabb, sorrendben a negyedik online adatkapcsolatra képes pénztárgép jelent meg a piacon, amelyből a pénztárgépcserére kötelezettek választhatnak.

Ezúttal az Alt Cash Kft. Samsung gyártmányú pénztárgépe kapott forgalmazási engedélyt a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivataltól, és további kiskasszás kérelmeket bírálnak el, jelentette be a nemzetgazdasági tárca.

(Az Alt Cash Kft. (1141 Budapest Fogarasi út 195-197.) által típusvizsgálatra bemutatott  SAM4S NR-270 ONLINE típusú pénztárgép forgalmazását  A004 számon engedélyezte a hivatal.)

A nemzetgazdasági tárca a „kisboltosok” számára biztosított gépenkénti 50 ezer forintos állami támogatáson túl, a piaci igények minél gyorsabb kielégítése érdekében a gyártáshoz - a fejlesztési bankon keresztül - kedvezményes állami hitelt is biztosít. Tekintettel a megvalósításhoz szükséges fejlesztések lezárására, valamint a likviditás biztosításának érdekében nyújtott állami eszközökre, a tárca a sorozatgyártás mihamarabbi megkezdésére számít, fogalmaz tájékoztatójában a minisztérium.

A már korábban engedélyt kapott másik három géppel kapcsolatban itt írtunk.


Élelmiszerbiztonság: a helyzet jó

2013-08-08
A magyar élelmiszerbiztonsági helyzet jó, amit a jogkövető magatartás mellett a visszaélések eredményes feltárása biztosít.

A magyar élelmiszerbiztonsági helyzet jó, amit a jogkövető magatartás mellett a visszaélések eredményes feltárása biztosít.


A fenti kijelentést a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős helyettes államtitkára, Bognár Lajos tette a fővárosi Központi Vásárcsarnokban tartott sajtótájékoztatóm tegnap.

Mint elmondta, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) a társhatóságokkal, közöttük a Nemzeti Adó- és Vámhatósággal összefogva új szervezeti és módszertani eszközökkel – köztük célzott ellenőrzések, kiemelt ügyek, kockázatelemzés, információmenedzsment – egyre eredményesebben deríti fel az élelmiszerhamisításokat, számolt be a kormányportál.

Az idei első félévben az ellenőrök országosan 83000 tételt ellenőriztek, munkájuk nyomán 1061 tonna élelmiszert vontak ki a forgalomból, ötször többet, mint az előző években.

A NÉBIH nemcsak a saját, hanem a NAV-tól kapott információk alapján is fellép a feketegazdaságban tevékenykedők ellen - emelte ki Bognár Lajos. Az államtitkár szólt arról is, hogy a szankciórendszerben az állategészségügyi és az élelmiszerlánc-felügyeleti bírságok mellett a nem megfelelően jelölt, vagy ismeretlen származású, netán lejárt szavatosságú árut a hatóság lefoglalja és gondoskodik annak megsemmisítéséről.

aA tavaly ősszel felállított központi ellenőrzési csoport akár egyidőben, az ország bármely pontján bevethető mindazokban az esetekben, amikor az emberi egészség, az állatok és a nemzetgazdaság védelme megköveteli.

A kánikula segíti a szállásszolgáltatást

2013-08-09
Napról-napra újabb elemzés, szakmai hozzászólás igazolja, hogy a hetek óta tartó kánikula és nem mellékesen a pénztárcabarát árak szépen megduzzasztották a szállásadók vendégforgalmát.

Napról-napra újabb elemzés, szakmai hozzászólás igazolja, hogy a hetek óta tartó kánikula és nem mellékesen a pénztárcabarát árak szépen megduzzasztották a szállásadók vendégforgalmát.

Persze, most elsősorban azok a szállásadók lehetnek elégedettek leginkább, akik fürdésre, strandolásra, szabadidős tevékenységekre alkalmas vizek mellett kínálják szolgáltatásaikat. Az információk szerint a kisebb-nagyobb szállodákra, de leginkább a panziókra, mi több, a fizetővendéglátó-helyek legtöbbjére ki lehetne tenni a megtelt táblát. És még előttünk a többnapos nemzeti ünnep…

Árak és színvonal

Elemzők szerint azonban a jó idő még kevés lenne a sikerhez, ahogy azt már láttuk a korábbi években is. Komoly forgalomnövekedéssel ott számolhatnak, ahol – még magyaroknak is megfizethető –, többnyire reális árakkal és egyre nívósabb vagy legalábbis erősen javuló szolgáltatásokkal találkozhatnak a szállás iránt érdeklődők.

Külföldi vendégek

Sorrendben innen jöttek eddig hozzánk a legtöbben: Németország – 215 ezer vendégéjszaka, Egyesült Államok (!) – 65 ezer vendégéjszaka, Egyesült Királyság – 64 ezer vendégéjszaka, Oroszország – 60 ezer vendégéjszaka, Csehország – 57 ezer vendégéjszaka.

Ausztria idén kimaradt az első öt listájából, ám az új repülőjáratoknak köszönhetően Romániából és Izraelből is több vendég érkezett.

Ez a júniusi mérleg

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) tegnap közzétett jelentése szerint júniusban 3,8 százalékkal nőtt a kereskedelmi szálláshelyek vendégforgalma az előző év azonos időszakához képest (1089 ezer vendégéjszaka).

A külföldi vendégek 2,9, a belföldiek 4,7 százalékkal több vendégéjszakát töltöttek el a kereskedelmi szálláshelyeken, mint tavaly júniusban.

Emelkedett a szálláshelyek – folyó áron számolt – bruttó árbevétele is (11,5 százalék). Az árbevétel jelentős bővülésében szerepet játszott a kiadott szobák átlagárának 4,3 százalékos emelkedése.

A külföldi vendégek 1097 ezer vendégéjszakát töltöttek el a kereskedelmi szálláshelyeken, számuk 4,2, az általuk eltöltött vendégéjszakáké pedig 2,9 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest.

Régiók

A belföldivendég-forgalom – Nyugat-Dunántúl kivételével – minden turisztikai régióban nőtt. A kereskedelmi szálláshelyek belföldivendég-forgalmának 60 százalékát fogadó szállodákban a vendégéjszakák száma 7,1 százalékkal emelkedett.

Szobakihasználtság

A szállodák szobakihasználtsága átlagosan 52 százalékos volt, ami 2,2 százalékponttal magasabb, mint egy évvel korábban. Az ötcsillagos szállodák szobáinak igénybevétele ebben a hónapban is kiemelkedő, 71,5 százalékos volt.

Árak

Júniusban a kiadott szállodai szobák bruttó átlagára 15 775 forint, az egy kiadható szállodai szobára jutó árbevétel (bruttó REVPAR) 8245 forint volt.

A kereskedelmi szálláshelyek összes folyó áron számított árbevétele 11,5 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel ezelőtt. A vizsgált időszakban összesen 28 milliárd forint bruttó árbevételt értek el, ezen belül a szállásdíjbevétel 16 milliárd forint volt.

Vendéglátás

A vendéglátásból 6,3 milliárd forint folyt be, 577 millióval több, mint az előző év júniusában. A forint/euró havi átlagárfolyama 296 forint volt a vizsgált hónapban, 2,1 forinttal gyengébb, mint a 2012. júniusi érték.

SZÉP Kártya, üdülési csekk

A működő kereskedelmi szálláshelyek jelentése alapján júniusban 2015 egység fogadott el Széchenyi Pihenőkártyát. A belföldi vendégek az év hatodik hónapjában 1,2 milliárd forint értékben fizettek ezzel a fizetőeszközzel a szálláshelyeken. A SZÉP-kártya júniusi használatát összehasonlítva a tavaly júniusban beváltott üdülési csekk és SZÉP-kártya együttes forgalmával, nagymértékű, 41 százalékos bővülés figyelhető meg.

Foglalkoztatás

A szálláshely-szolgáltatást nyújtó – több, különböző ágazatban működő – vállalkozások a szálláshelyeken júniusban közvetlenül mintegy 32 ezer főt foglalkoztattak, ami 3,0 százalékkal több, mint 2012 azonos időszakában.

Szálláshelyek száma

2013. június 30-án a hazánkban működő kereskedelmi szálláshelyek száma 2986 volt, ezen belül 1013 szálloda 58 ezer szobával, 1006 panzió több mint 11 ezer szobával működött. Az egyéb szálláshelyek (üdülőház, kemping és közösségi szálláshelyek) száma 967 volt.

Kecskemét kiemelkedik

A magyarországi városok közül Kecskeméten kiemelkedő arányban nőtt a külföldiek által eltöltött vendégéjszakák száma 2008 és 2012 között – 36 ezerről 76 ezerre –, az üzleti turizmusnak köszönhetően, tudta meg aVilággazdaságaz alföldi város alpolgármesterétől. 2011-ben a korábbi évhez képest 150 százalékkal nőtt a külföldiek által Kecskeméten eltöltött vendégéjszakák száma, ez a 11. helyet jelentette a leglátogatottabb hazai települések sorában. Ez az eredmény a Mercedes-Benz kecskeméti gyárépítésének, a hozzá kapcsolódó beszállítók betelepülésének, a Phoenix-Mecano Kecskemét Kft., valamint a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. fejlesztésének köszönhető elsősorban, de számos további vállalkozás is települt a városba. A belföldi turisták száma főleg a város kiemelkedő kulturális eseményei – a Tavaszi Fesztivál, a Kodály Művészeti Fesztivál és a Hírös Hét Fesztivál – időszakában nő, írja a gazdasági napilap.

Sokan viszik, amit lehet

A magyar szállásadók mindössze 10 százaléka jelezte azt a Szallas.hu felmérésében, hogy a szobákból, apartmanokból nem hiányzik időnként egy-egy berendezési tárgy, írta meg a Világgazdaság. Minden harmadik szállásadó szobánként több mint 5 ezer forintos lopáskárt könyvelhetett el a tavaly, sőt, 6 százalékuknál ez az összeg a 20 ezer forintot is meghaladta.


 

Védőital és pihenőidő: ami jár, az járjon!

2013-08-09
A mikro-, kis- és középvállalkozások esetében gyakrabban fordul elő, hogy a kánikulában nem megfelelően látják el dolgozóikat védőitallal, és kevesebb pihenőidőt biztosítanak – hivatkozik a munkaügyi ellenőrzések tapasztalataira az Országos Munkavédelmi Bizottság (OMB) elnöke.

A mikro-, kis- és középvállalkozások esetében gyakrabban fordul elő, hogy a kánikulában nem megfelelően látják el dolgozóikat védőitallal, és kevesebb pihenőidőt biztosítanak – hivatkozik a munkaügyi ellenőrzések tapasztalataira az Országos Munkavédelmi Bizottság (OMB) elnöke.


A szabályok be nem tartásáról Borhidi Gábor, az OMB munkavállalói oldalának ügyvivője tájékoztatta a Napi Gazdaságot.

Kánikulában a munkaadó, a jogszabály szerint korlátlan mennyiségben köteles 14-16 fokos, vagyis hűtött védőitalt biztosítani a munkavállalóknak.

Kánikulában végzett munka esetében a szabályozás 5-10 perc pihenőidőt ír elő óránként: ezért az ügyvivő szerint a munkát úgy kellene szervezni, hogy legalább negyedórás pihenő jusson a munkavállalóknak óránként, írta a lap.

Figyelem!

Lapunk már többször is tájékoztatott a hőség idején előírt munkavédelmi kötelezettségekről.


Online pénztárgépek: példák a szomszédból

2013-08-09
Egyes horvátországi vendéglátóhelyeken a tavaly bejelentett forgalom többszörösét regisztrálta az adóhatóság, amióta a hivatalhoz bekötött pénztárgépeket alkalmazzák.

Egyes horvátországi vendéglátóhelyeken a tavaly bejelentett forgalom többszörösét regisztrálta az adóhatóság, amióta a hivatalhoz bekötött pénztárgépeket alkalmazzák.


„A rekorderek között például egy zágrábi vendéglátóhely tavaly 5455 kuna (mintegy 215 ezer forint) forgalmat jelentett be havi átlagban, míg az idén ennek több mint nyolcszorosát, közel 46 és fél ezer kuna havi átlagos forgalmat bonyolított le az internetes kassza tanúsága szerint. Egy rijekai vendéglátóhely 2012-ben átlagosan havi 64 ezer kuna forgalmat vallott be az adóhivatalnak, ezzel szemben idén átlagosan 289 és fél ezer kuna forgalomról tanúskodnak az online pénztárgépen kiadott számlái, hivatkozik írásában a Napi Gazdaság egy horvát napilapra (Jutarnji list).

Horvátországban az év elején vezették be több lépcsőben az internetes kasszák használatát készpénzfizetéskor. A kormány az intézkedéssel a szürkegazdaság visszaszorítását célozta meg.

Az elmúlt hét hónapban több mint 78 ezer adókötelezett lépett be az adóhivatal által közvetlenül ellenőrzött készpénzfizetési rendszerbe. Az adóhatóság mintegy félezer adózó tevékenységét függesztette fel szabálytalanságok miatt. Közülük 400 vendéglátással foglalkozott.

A 400 bezárt vendéglátóhely esetében a tavaly bejelentett átlagos napi forgalomhoz képest idén 63 százalékkal magasabb átlagos napi forgalmat regisztrált az adóhivatal a pénztárgépek révén.

Az internetes számlakiadás bevezetése óta az adóhatósági statisztika hónapról hónapra egyre magasabb készpénzfizetési forgalmat mutat.

A Jutarnji list szerint ez alátámasztja a pénzügyminisztérium korábbi becslését, amely szerint Horvátországban sokan eltitkolták valós forgalmukat, és ezáltal kevesebb adót fizettek be az államkasszába”, írja a gazdasági napilap.

Munkatársat találhat, de állást is ajánlhat!

2013-08-12
A Virtuális Munakerőpiaci Portál is segítheti a munkáltatókat abban, hogy egyszerűen, gyorsan találjanak munkavállalókat.

A Virtuális Munkaerőpiaci Portál is segítheti a munkáltatókat abban, hogy egyszerűen, gyorsan találjanak munkavállalókat.

A szolgáltatást Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) és a Nemzeti Munkaügyi Hivatal július óta működteti.

Állásajánlatok bejelentése

A Virtuális Munkaerőpiac Portál ingyenes lehetőséget kínál az álláskeresőknek önéletrajzuk feltöltésére, valamint a munkaadóknak, hogy kényelmesen, online módon jelentsék be állásajánlataikat.

A rendszer automatikus párosítást is kínál egyrészt a munkaadónak, hogy állásajánlataiknak megfelelő önéletrajzot találjanak, másrészt az álláskeresőnek, hogy feltöltött önéletrajzuknak megfelelő állásokat olvashassanak a VMP találati listáján.

(Az álláskeresési oldalon rögzített állásajánlatok és önéletrajzok hitelességét a munkaügyi szervezet szakemberei ellenőrzik.)

Megbízható működés

Az új portál megbízhatósága garantált: a rendszerbe történő belépéshez – hasonlóan a az ügyfélkapuhoz – regisztráció szükséges, amelyhez álláskeresők esetében a taj-számot és a munkaügyi szervezet által biztosított IR azonosítót, a munkaadók esetében pedig az adószámot/ adóazonosító jelet és a foglalkoztató azonosítót kell megadni.

Mindkét azonosítót a munkaügyi központok kirendeltségein lehet igényelni!

A portál fő célja, hogy a munkáltatók és munkavállalók önállóan, kényelmesen, gyorsan és egyszerűen egymásra találhassanak.

Aktuális álláskeresők

A mai napon a Kereskedelem/Értékesítés/Szolgáltatás kategóriában 7931 ajánlat, míg az Idegenforgalom/ Szálloda/Vendéglátás kategóriában 317 ajánlat közül választhat.

A keresést ezen az elérhetőségen lehet elkezdeni.

Hogy további információkhoz jusson, itt regisztrálhat 


 

PÁLYÁZAT – Pályakezdők foglalkoztatását is támogatják

2013-08-12
Pályakezdő fiatalok foglalkoztatásához 6 + 3 havi bérköltség támogatásra lehet pályázni a már ismert TÁMOP-1.1.2-11/1 pályázaton belül.

Pályakezdő fiatalok foglalkoztatásához 6 + 3 havi bérköltség támogatásra lehet pályázni a már ismert TÁMOP-1.1.2-11/1 pályázaton belül.

Továbbra is pályázható – miközben júliustól a fent említett elemmel bővült – a TÁMOP 1.1.2. „A hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása (Decentralizált programok a konvergencia régiókban)” elnevezésű program.(Ez a csaknem országos projekt nem terjed ki a Közép-magyarországi régióra, ahol a hasonló célokat egy másik projekt, a TÁMOP 1.1.4. program szolgálja.)

A 2011 májusában indult projekt 2015 július végén zárul.

*

Idén július óta a projekt keretében 6+3 havi bérköltség támogatást nyújtanak a pályakezdő fiatalok foglalkoztatásához azért, hogy ők első munkahelyhez, munkatapasztalathoz jussanak.

A támogatás

- legfeljebb 6 hónapig: a munkabér és a ténylegesen fizetendő szociális hozzájárulási adó 100 százalékos megtérítése, legfeljebb a minimálbér másfélszerese és annak szociális hozzájárulási adója erejéig

- legfeljebb 3 hónapig: támogatás nélküli továbbfoglalkoztatási kötelezettség a támogatási időszak felével megegyező időtartamban

E támogatás kizárólag a projektbe bevont, az Flt. foglalkoztatás elősegítéséről és a munkanélküliek ellátásáról szóló 1991. évi IV. törvény 58. §. (5) bekezdés k) pont szerinti 25 év alatti pályakezdő álláskeresők után nyújtható – függetlenül az előzetes nyilvántartási időtartamuktól –, körükben is kiemelten a szakképzetlenek vagy a tartósan munkanélküliek érdekében. A támogatás összege: 106 milliárd forint.

Emlékeztető a pályázatról

A TÁMOP 1.1.2. projekt célcsoportjai

1. Legfeljebb alapfokú iskolai végzettséggel rendelkező álláskeresők.

2. Pályakezdő álláskeresők, illetve a 25 év alatti álláskeresők

· kizárólag munkaerő-piaci szolgáltatások igénybevétele céljából álláskeresőként nem nyilvántartott 25. életévét be nem töltött fiatalok,

· preventív szolgáltatásban részesíthető (pl. iskolai tanulmányokat folytató) fiatalok.

3. A projektbe történő bevonás időpontjában az ötvenedik életévüket betöltött álláskeresők.

4. Azok az álláskeresők, akik a projektbe való belépést megelőző 12 hónapon belül gyermekgondozási segélyben, terhességi-gyermekágyi segélyben, gyermekgondozási díjban részesültek; illetve gyermeknevelési támogatásban, ápolási díjban részesültek, vagy jelenleg is részesülnek.

Álláskeresőként való nyilvántartásba vétel hiányában is bevonható az a személy, aki a projektbe való jelentkezéskor gyermekgondozási segélyben, gyermekgondozási díjban, gyermeknevelési támogatásban, valamint ápolási díjban részesül, feltéve, hogy kereső tevékenysége alapjául szolgáló jogviszonya az előzőekben felsorolt ellátások folyósításának megkezdését megelőzően, vagy az ellátás folyósítása alatt szűnt meg, és a projektbe történő bevonásának időpontjában nem folytat kereső tevékenységet.

5. Foglalkoztatást helyettesítő támogatásra jogosult álláskeresők.

6. Tartósan munkanélküliek vagy tartós munkanélküliséggel veszélyeztetettek: elavult vagy nem használható szakképzettséggel rendelkező nyilvántartott álláskeresők, vagy három hónapja nyilvántartott álláskeresők, vagy – nyilvántartási időtartamtól függetlenül – csoportos létszámleépítésben érintett álláskeresők.

További információkat a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) honlapjának ezen az oldalán talál.

Lehet pályázni a megmaradt trafikokra

2013-08-12
A korábban eredménytelennek nyilvánított helyekre kiírták az újabb trafikpályázatokat.

A korábban eredménytelennek nyilvánított helyekre kiírták az újabb trafikpályázatokat.

A kormányzati portálon röviddel ezelőtt megjelent kiírás melléklete értelmében 162 településen 180 jogosultságra pályázhatnak az érdeklődők.

A pályázat benyújtási határideje: 2013. szeptember 2.

A benyújtásra nyitva álló határidő alatt a postára adás (postai bélyegzővel igazolt) napját kell érteni (ez legkésőbb 2013. szeptember 2., 23 óra 59 perckor történő postai feladást jelent).

A pályázat benyújtásának módja: a pályázatokat külön-külön, kizárólag postai úton, a ND Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság (ND Nonprofit Zrt.) postafiók-címére történő megküldés útján lehet benyújtani a pályázat benyújtására nyitva álló határidő lejártáig (1390 Budapest, Pf. 183.).

A pályázat benyújtásának díja: benyújtott pályázatonként 25 ezer + áfa, vagyis bruttó 31.750 forint, amelyet az ND Nonprofit Zrt. Magyar Államkincstár által vezetett, 10032000-00329613-00000017 számú számlájára kell legkésőbb a pályázat benyújtásával egyidejűleg átutalni.

Részletes információk: a pályázati kiírás teljes terjedelmében elérhető és letölthető a kormányzati portálon,  a lap jobb szélén feltöltött mellékletek formájában, illetve az ND Nonprofit Zrt. honlapján (www.nemzetidohany.hu).


Szálláshely: nemzeti tanúsító védjegy minősítheti

2013-08-12
Új nemzeti tanúsító védjegyrendszert alkalmaznak a szálláshelyek szolgáltatásainak minősítésére hazánkban, mert megszűnt a szálláshelyek kötelező minősítése.

Új nemzeti tanúsító védjegyrendszert alkalmaznak a szálláshelyek szolgáltatásainak minősítésére hazánkban, mert megszűnt a szálláshelyek kötelező minősítése.

5 szálláshely típusra (falusi, kemping és üdülőháztelep, szálloda, magánszállás) működtet nemzeti tanúsító védjegyrendszert a Nemzetgazdasági Minisztérium – a szakmai szervezetekkel szoros együttműködésben –, amelyek a szolgáltatások minőségi garanciáját segítik elő, tájékoztat a tárca.

A fogyasztók és a védjegyrendszerhez csatlakozott szálláshely-szolgáltatók közös érdeke, hogy a védjegyet kizárólag a minősített szolgáltatók használják. (A szálláshelyi adatbázisokban és a kereskedelmi kommunikációban sajnos előfordul, hogy olyan létesítmények is használnak minőségi kategóriára vonatkozó besorolást, akik erre nem lennének jogosultak, mivel nem kérték a védjegyrendszerben történő minősítésüket.)

Feltételek, engedélyek

A szálláshely-szolgáltatási tevékenység folytatásának részletes feltételeiről és a szálláshely-üzemeltetési engedély kiadásának rendjéről szóló 239/2009. (X. 20.) Korm. rendelet értelmében megszűnt a szálláshelyek kötelező minősítése, ennek alapján a minősítés önkéntes tanúsító rendszerek útján történhet.

A kormányrendelet 2012. június 30-ig adott lehetőséget a korábbi minősítési rendszer szerinti besorolási kategóriák alkalmazására, napjainkra ez a lehetőség már megszűnt, új lépett életbe.

Védjegyek, korszerűsítések

A vendégszoba, vendégház esetében az új védjegy jelképe a korona, a falusi szálláshelyeknél pedig napraforgó. A kempingek esetében a védjegy csillag vagy üdülőház-telep osztály, míg szállodák a Hotelstars elnevezésű védjegy rendszerbe tartoznak.

A korábbi önminősítésen alapuló szálláshely kategóriák előírásai az új védjegyrendszer minőségi kritériumaival nem teljesen egyeznek meg, mivel a szakmai szervezetek – a nemzetközi gyakorlatnak megfelelően – korszerűsítették az 1998-ban kialakított minősítési szempontokat.

Ezért a szolgáltatóknak esetenként korszerűsítéseket kell végrehajtaniuk ahhoz, hogy megőrizhessék a védjegyrendszerben is a korábbi besorolási kategóriájukat. Ez azonban nélkülözhetetlen a szolgáltatások színvonalának javításához, és a nemzetközi a versenyképesség javításához. Különösen a szállodák esetében tapasztalható, hogy a 15 európai országban működő összehangolt minősítő rendszer követelményeit a hazai szállodák gyakran csak a szolgáltatási színvonal javításával, választékának bővítésével tudják teljesíteni.

A védjegyrendszer a szálláshelyek típusától függően határozza meg a minősítés szempontjait.

Valamennyi szállástípusnál értékelik:

- a szobák, lakóegységek berendezését, felszerelését

- a kapcsolódó helyiségek és szolgáltatások (fürdőszoba, konyha, parkoló, pihenőkert) felszereltségét

- a nyújtott alapszolgáltatásokat (portaszolgálat, étkezés, takarítás, stb.)

- kiegészítő szolgáltatások választékát (szórakoztató, gyermekbarát lehetőségek, sporteszközök és játékok, konyhai, informatikai stb. felszerelések, aktív kikapcsolódáshoz, relaxációhoz szükséges eszközök)

Fontos elvárás, hogy a meghirdetett szolgáltatások álljanak rendelkezésre, a berendezések, felszerelések működő képesek legyenek, és az igénybevétel feltételeit (ingyenesen vagy díj ellenében) is egyértelműen határozzák meg.

A szálláshelyek üzemeltetői a szakmai szervezeteknél önkéntesen kezdeményezhetik létesítmény minősítését. Ennek első lépéseként a nyilvánosan hozzáférhető szempontok alapján saját maguk határozzák meg a besorolási kategóriát, amit a szakértők a helyszínen is ellenőriznek. A helyszíni tapasztalatokat összegző ajánlás alapján egy szakmai bíráló bizottság tesz javaslatot a védjegyhasználat engedélyezésére a védjegy jogosultjának. A magán, a falusi szálláshelyek, a kempingek és az üdülőház-telepek esetében a turizmusért felelős miniszter hagyja jóvá a védjegy használatát, a szállodáknál pedig a Bíráló Bizottság.

A védjegyrendszer előnyei:

- A védjegy alkalmas a szálláshelyek minőségének a szakmai elvárások szerinti értékelésére, a magas minőségű szolgáltatások pozitív megkülönböztetésére, és ezáltal elősegíti, hogy a fogyasztó megfelelő információk birtokában az elvárásainak megfelelő szolgáltatót válasszon.

- A minőségi kategória meghatározása szakértők közreműködésével történik.

- A minősített szálláshelyek kötelesek együttműködni a szakmai ellenőrzés során (a 3-5 éves védjegyhasználati időtartam alatt egy alkalommal biztos sor kerül egy ellenőrzésre, de panasza esetén akár többször is)

- A jogosulatlan védjegyhasználat büntetendő cselekmény, ezért azok a szálláshelyek, amelyek vállalkoznak a minősítésre, jogi védettséget is élveznek, közli a tárca sajtóosztálya.

A nemzeti tanúsító védjegy logóit erről az oldalról lehet letölteni.

FIGYELEM! Fontos információk az online pénztárgépekre való átállásról

2013-08-17
Az adóhatóság közleményben kéri, hogy az érintettek kövessék nyomon, milyen teendőik vannak az online pénztárgépekre való átállással kapcsolatban...

Az adóhatóság közleményben kéri, hogy az érintettek kövessék nyomon, milyen teendőik vannak az online pénztárgépekre való átállással kapcsolatban...

Az online pénztárgépekre való átállás első ütemének határideje: 2013. augusztus 31., figyelmeztet elsőként a hatóság, majd az alábbiakkal folytatja:

A pénztárgéppel történő nyugtaadási kötelezettséget hagyományos, elektronikus naplóval nem rendelkező pénztárgéppel teljesítő adóalanyok esetében az adóhatóság

2013. augusztus 31-ét követően – olyan jogcímen, hogy a nyugtaadási kötelezettséget nem online pénztárgéppel teljesítették – szankciót nem alkalmaz akkor, ha az adóalany ezen időpontig az online pénztárgép üzembe helyezése érdekében regisztrál, azaz a PTGREG nyomtatványon a NAV-tól üzembe helyezési kódot kér.

FONTOS!

Ha az adóalany igényelt online pénztárgép üzembe helyezéséhez szükséges kódot, de az online típusú gép megvásárlására és üzembe helyezésére 2013. augusztus 31-ig nem kerül sor, úgy a 2013. augusztus 31. utáni időszakban is – mindaddig, amíg az online típusú pénztárgépe használatát meg nem kezdi – köteles nyugtaadási kötelezettségét pénztárgéppel teljesíteni, amely során továbbra is használhatja az elektronikus naplóval nem rendelkező pénztárgépét.

A legfontosabb teendő az online típusú pénztárgépek üzembe helyezési kódjának NAV-tól fenti időpontig való igénylése az erre szolgáló nyomtatványon.

Természetesen, ezen túlmenően szükséges lesz az is, hogy az adóalany igényeinek és lehetőségeinek megfelelő online típusú pénztárgépet szerezzen be. Felhívjuk a figyelmet, hogy a megrendelés leadása előtt körültekintően tájékozódjanak a már engedélyezett

online típusú pénztárgépekről annak érdekében, hogy csak ténylegesen engedélyezett géptípusra adják le a megrendelést.

Az engedélyezett online géptípusokról a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal honlapján és lapunk korábbi cikkeiben lehet tájékozódni.

Lehet választani!

A pénztárgép használatra kötelezett, elektronikus naplóval nem rendelkező pénztárgépet használó adóalanynak természetesen lehetősége van arra is, hogy az alábbi lehetőségek közül válasszon:

a) vásárol egy hagyományos, elektronikus naplóval rendelkező pénztárgépet, amelyet

2013. december 31-ig használhat,

b) bérel egy hagyományos, elektronikus naplóval rendelkező pénztárgépet, amelyet

2013. december 31-éig használhat.

2. Azoknak a pénztárgép használatra kötelezett adóalanyoknak, akiknek (amelyeknek) új tevékenység megkezdése miatt vagy egyéb okból pénztárgépet kell beszerezniük, és 2013. augusztus 31-én nem rendelkeznek olyan rendeltetésszerű használatra alkalmas és működőképes pénztárgéppel, amelyet 2013. december 31-ig használhatnak, igényelniük kell a

NAV-tól 2013. augusztus 31-éig üzembe helyezési kódot annak érdekében, hogy az esetleges szankció alól mentesüljenek.

Amennyiben ezek az adózók 2013. augusztus 31. után bizonylatolási kötelezettségüknek – az online típusú pénztárgépük üzemeltetésének megkezdéséig – kézi kibocsátású nyugtával tesznek eleget, azt a NAV nem szankcionálja.

Amennyiben az adóalany azt a tevékenységét, amelynek vonatkozásában a nyugtaadási kötelezettséget pénztárgéppel köteles teljesíteni 2013. augusztus 31-ét követően kezdi meg, az adóhatóság az üzembe helyezési kód 2013. augusztus 31. utáni, de a tevékenység megkezdése előtti igénylése esetén nem szankcionálja, ha az adózó a nyugtaadási kötelezettségének kézi kibocsátású nyugtával tesz eleget, írja legfrissebb közleményében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Vannak, akik nem jogosultak pénztárgépcsere támogatásra

2013-08-17
Sok esetben elutasítják azokat a támogatási kérelmeket, amelyeket az igénylők a pénztárgépek cseréjéhez kérnek. Alább a jogosultság feltételeit, illetve, hiányuk esetén az elutasítások leggyakoribb okait ismertetjük.

Sok esetben elutasítják azokat a támogatási kérelmeket, amelyeket az igénylők a pénztárgépek cseréjéhez kérnek. Alább a jogosultság feltételeit, illetve, hiányuk esetén az elutasítások leggyakoribb okait ismertetjük.

A támogatásra az üzemeltető abban az esetben jogosult – a nyugtaadási kötelezettség pénztárgéppel való teljesítésére kötelezett adóalanyoknak a pénztárgép jogszabályban meghatározott, online kapcsolatra képes, adóügyi ellenőrzési egységgel rendelkező pénztárgépre való 2013. évi cseréjéhez nyújtott támogatásról, valamint ezzel és az online kapcsolatra képes, adóügyi ellenőrzési egységgel rendelkező pénztárgép bevezetésével összefüggésben egyes miniszteri rendeletek módosításáról szóló 16/2013. (VI. 3.) NGM rendelet4. §(4) bekezdése értelmében –, amennyiben

a) a 2011. adóévben legfeljebb 500 millió forint nettó árbevételt ért el, vagy tevékenységét 2012. január 1-jét követően kezdte meg, és

b) a támogatás iránti kérelem benyújtásának időpontjában

ba) rendelkezik adószámmal és nem áll adószám-felfüggesztés hatálya alatt,

bb) nem áll végelszámolási-, felszámolási-, csőd- vagy kényszertörlési eljárás hatálya alatt,

bc) nem rendelkezik az állami adó- és vámhatóságnál nyilvántartott, az állami adó- és vámhatóság által nyilvántartott túlfizetés összegével csökkentett, 180 napon keresztül folyamatosan fennálló 1 millió forintot meghaladó adó- és vámtartozással kivéve, ha arra az állami adó- és vámhatóság részletfizetést vagy fizetési halasztást engedélyezett, és

bd)nem rendelkezik munkáltatóként, kifizetőként levont adó tekintetében 10 ezer forintot meghaladó adótartozással.

A beérkezett kérelmek kapcsán a legtöbb elutasító határozat a rendelet 4.§ (4) bekezdés bd) pontjában megfogalmazott feltétel nem teljesülése miatt születik,tájékoztat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, ezért a kérelem benyújtásával egyidejűleg javasolják az adófolyószámla áttekintését, különös figyelmet fordítva a levont járulékfizetési kötelezettség teljesítésre.

Amennyiben az adófolyószámlán a támogatás iránti igény benyújtásának időpontjában 10 ezer forintot meghaladómunkáltatóként, kifizetőként levont adótartozás áll fenn, az a fenti jogszabályhely alapján a kérelem elutasítását vonja maga után, hívja fel a figyelmet az adóhatóság.

 

„Üzleti Etikai Díj 2013” – kisvállalatok is elnyerhetik

2013-08-20
A Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége (KISOSZ) az egyik szakmai szövetség, amelyiket felkértek, javasoljon jelöltet az idei „Üzleti Etikai Díj” odaítélésére. Az elismerésre a vállalkozások önmaguk is jelentkezhetnek…

A Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége (KISOSZ) az egyik szakmai szövetség, amelyiket felkértek, javasoljon jelöltet az idei „Üzleti Etikai Díj” odaítélésére. Az elismerésre a vállalkozások önmaguk is jelentkezhetnek…

A 14. éve meghirdetett független, üzleti szereplő által nem befolyásolható díjra azoknak a vállalatoknak a (jelölését) jelentkezését várják, amelyek úgy gondolják, hogy etikus, felelősségteljes magatartással vesznek részt az üzleti életben, és ezért pályázni szeretnének fogalmazzák meg a díj alapítói, a Piac & Profit Üzleti magazin és a Budapest Klub Alapítvány.

A felelős gondolkodásról

A vállalat felelős gondolkodásmódról tesz cselekedetein keresztül tanúbizonyságot, ha felelősséget vállal a munkatársaiért, az üzleti partnereiért, a szűkebb és tágabb környezetének jólétéért, a társadalom fenntartható fejlődéséért, a klímaváltozás negatív folyamatainak visszafordításáért, az esélyegyenlőség javításáért.

Ha tetteit elsősorban nem a mindenáron való haszonszerzés irányítja, hanem a másokról gondoskodás, más érdekeinek, jóllétének figyelembevétele is.

Ha a környezet (szűkebb tágabb, emberi, természeti, üzleti) érdekei miatt képes átértékelni a várható üzleti hasznát, illetve be tudja illeszteni cselekedetinek célrendszerébe a fenntarthatóság globálisabb céljainak szolgálatát is.

Egyre több magyar fogyasztó hajlandó többet fizetni egy termékért vagy szolgáltatásért, ha tudja, hogy az érintett vállalat saját programja keretében közvetlenül támogat társadalmi célokat.

Jelölés, pályázat

Az Üzleti Etikai Díjat kizárólag pályázat útján lehet elnyerni. A díjra a gazdasági szereplők szakmai szervezetei jelölhetnek tagjaik sorából, valamint vállalatok önmagukat jelölhetik.

A jelölés után az Üzleti Etikai Díj kontroll bizottsága dönti el, mely jelölteket kéri fel pályázat benyújtására. A pályázatokat ezt követően zsűrizik.

Díjazás:

A díjat évente egyszer, négy hazai vállalat kap, különdíj adását a zsűri dönti el. (kategóriák: nagyvállalat, multinacionális vállalat, középvállalat, kisvállalat)

Az önjelöléseket 2013. szeptember 13-ig fogadják!

Díjátadás: Budapesten, 2013. november 20-én este, aLarus Étterem és Rendezvényközpontban egy gálaest keretében.

Jelentkezéssel, a díjjal és a minősítéssel kapcsolatos egyéb tudnivalók ezen az oldalon elérhetők.


A vállalkozó is (magán)ember

2013-08-20
Ki az a vállalkozásvezető, akit a munkanap végén ne gyötörne kétség: vajon megtettem-e mindent a cégemért? Ki az, akinek nem járnak cégügyek a gondolataiban még kevéske szabadidejében is…?

Ki az a vállalkozásvezető, akit a munkanap végén ne gyötörne kétség: vajon megtettem-e mindent a cégemért? Ki az, akinek nem járnak cégügyek a gondolataiban még kevéske szabadidejében is…?

Így, többnapos ünnepek idején különösen aktuális: aki nem tudja magát rendszeresen kiszakítani a feladati közül, annak könnyen rámehet az egészsége és a magánélete.

Szabályokat kell hozni, határokat kell kijelölni!

Magunknak kell tehát meghatározni a szabályokat, és kikényszeríteni a határokat, amelyekhez ragaszkodunk. Például úgy, hogy meghatározunk egy ideális napi időbeosztást. De legyünk realisták: nem lehet mindent minden napba belesűríteni, inkább nyújtsuk meg az időkeretet, amelyben ki akarunk teljesedni, hivatkozik egy szakértőre a Piac és Profit.

Az üzletembereknek komoly nyomással kell megküzdeniük, ha a munkájukat és a magánéletüket szeretnék összhangba hozni. Egy kutatás szerint mi magyarok más nemzeteknél nehezebben tudjuk összeegyeztetni a munkánkat az egyéb kötelezettségeinkkel.

Munka – magánélet: nincs egyensúly

Tavaly óta négy pontot esett, és 120 pontra csökkent a munka és magánélet egyensúlyát mérő Regus Work-Life Balance Index globális átlagértéke.

A hazai átlag még ennél is rosszabb, idén 111 pont, holott ez már jelentős javulás a 2012-es 102 ponthoz képest.

A harmadik Európai Életminőség Felmérés (3rdEuropean Quality of Life Survey) eredményei szerint is rosszabb a hazai kép az európai átlagnál.

A magyarok 39 százaléka ugyanis úgy érzi, a munkája túl sokat vesz el a családi életre fordítható idejükből, 59 százalék pedig a munka után túl fáradtnak érzi magát a házimunkához. Mindkét szám magasabb a nemzetközi átlagnál.

Az különösen zavar bennünket, hogy munkaidőben sokszor kell családi ügyekkel foglalkoznunk. A felmérés rámutatott arra is: a rugalmas munkaidő a legfontosabb a munka–magánélet egyensúly kialakításához. Ezen belül az számít leginkább a válaszadóknak, hogy ki tudnak-e venni szabadságot rövid határidővel, illetve, hogy lehet-e rugalmas a munkakezdés és a befejezés időpontja, teszi közzé a felmérés tanulságát a lap.

Jó tanácsok

· A megtervezett napirendnek legyen része a családra fordított idő is!

· Az asszisztensünk (helyettesünk, segítőnk) éppúgy írja be a gyerek ballagását a naptárba, mint az üzleti találkozókat, és ezeket se hagyjuk lemondani!

· Amikor épp csinálunk valamit, legyünk benne teljes egészében. Vagyis a munkahelyünkön ne frusztráljuk magunkat azzal, hogy nem foglalkozunk eleget a párunkkal, akkor koncentráljunk teljesen a munkára.

· Otthon is engedjük bele magunkat az ottlétbe, és ne nézegessük például az e-mailjeinket a vacsoraasztalnál.

· Legyünk kreatívak! Lehet, hogy a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy terveztük – sosem úgy alakulnak –, de ettől nem kell kétségbe esni, csak újratervezni!

· Ne szégyelljünk segítséget kérni, ha szükség van rá!, írja cikkében a lap.


Tőkebevonás: már öt fős vállalkozások esetében is

2013-08-22
Bővítette tőkeprogramját a Széchenyi Tőkebefektetési Alap (SZTA): olyan hazai mikro- és kisvállalkozások is fogadhatnak be tőkét, amelyek eddig a korábbi szabályok miatt nem pályázhattak visszatérítendő fejlesztési forrásokra, de olyanok is, amelyek stabil működésük ellenére nem is gondolták volna, hogy a tőkebevonás az ő szintjükön működőképes megoldás lehet, tudatta a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.

Bővítette tőkeprogramját a Széchenyi Tőkebefektetési Alap (SZTA): olyan hazai mikro- és kisvállalkozások is fogadhatnak be tőkét, amelyek eddig a korábbi szabályok miatt nem pályázhattak visszatérítendő fejlesztési forrásokra, de olyanok is, amelyek stabil működésük ellenére nem is gondolták volna, hogy a tőkebevonás az ő szintjükön működőképes megoldás lehet, tudatta a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.

Az SZTA tőkekihelyezési konstrukciói átalakultak. Míg a 25 fős foglalkoztatási szinten ezután jóval magasabb tőkeinjekcióhoz lehet jutni, addig a 100-200 ezer eurós fejlesztési forráshoz már a legalább öt főt foglalkoztató (vagy ezt a létszámot 2 éven belül elérő) vállalkozások is hozzáférhetnek. Persze nem kizárt az sem, hogy akár a ma még 5 főnél kisebb létszámmal működő vállalkozások között is találhatók ígéretes befektetési célpontok – nem egy mai sikeres magyar cég állt ugyanezen a lépcsőfokon mindössze néhány éve.

A csekély összegű tőkekihelyezés esetenként az alsó küszöb 100 ezer euró alatt is lehet, bár a 75 ezer euró értéket el kell érnie. Emellett az SZTA nyújthat tagi kölcsönt is, amelynek összege ezen a jogcímen legfeljebb a befektetett összeg kétszerese lehet.

Fontos előny más finanszírozási formákhoz képest, hogy a tőkebevonás nem igényel magánforrást, nem igényel fedezetet, vagy más, a tőkebefektetést lehetővé tevő saját pénzügyi eszközt vagy hátteret.

Ami számít, az maga a vállalkozás: milyen piaci lehetőségei vannak, ezek hogyan használhatók ki a növekedés érdekében, mennyire felkészült a cég és vezetése a szintugrásra az üzleti életben és a piaci versenyben, milyen piacismerettel és partnerkapcsolati hálóval rendelkezik, és ezekben milyen potenciál rejlik. A célvállalkozás számára továbbra is szerződésben rögzített lehetőség az üzletrész visszavásárlása.

A csekély összegű tőkebefektetések gyakorlata azt mutatja, hogy a „tipikus” befektetési célpont, amennyiben beszélhetünk ilyenről, több éve stabilan működő, nagyrészt a hagyományos iparágakban tevékenykedő termelő vagy szolgáltató cég, saját termékkel vagy szolgáltatással, meglévő ügyfélkörrel és beszállítói körrel, jelentős piacismerettel. Képes a folyamatos fejlődésre, alkalmazkodásra, újításra, és tőkeigénye is a lehetőségek leghatékonyabb kihasználását jelzi. Célja, hogy néhány tízmillió forintnyi tőke bevonásával kézzelfogható, jövedelemtermelő piacbővítést, ügyfélszerzést vagy kínálatbővítést, innovációs eredményeket érjen el, és be is tudja mutatni, hogy üzleti modellje révén ezt hogyan lenne képes végrehajtani.

A pályázat hibái javíthatók!

A Széchenyi Tőkealapnál az említett biztos alapokkal egyértelműen rendelkező jelentkezők körében is gyakran tapasztaljuk: a legtöbb cégvezető aggódik, hogy vállalkozása az előkészítő átvilágítás során nem bizonyul tőkebefogadásra alkalmasnak. Azonban a hibák vagy hiányosságok leggyakrabban formai, technikai jellegűek, és mint ilyenek, javíthatók.

Mit értékel a befektető?

Ami a befektető szemében sokkal inkább döntő súllyal bír, az a cég és a vezetés felkészültsége, eddigi működése, lehetőségei és rugalmassága, képessége, lendülete és akarása, mert ez általában a legjobb garancia a befektetés megtérülésére.

A leírt konstrukcióval az SZTA már 17 hazai kisvállalkozásba fektetett be. Ahogyan látszik (http://www.szta.hu/befekteteseink) a befektetések a termelő és szolgáltató szektor bármelyikéből érkezhet.

A Széchenyi Tőkealap befektetési konstrukcióiról bővebben az SZTA honlapján (http://szta.hu/termekeink) olvashat.

Kiskasszás gépek: közeledik az átállási határidő

2013-08-22
Érvényes pénztárgép megrendeléssel kell rendelkezniük az érintetteknek jövő hét végéig, azaz augusztus 31-ig, hívja fel a figyelmet közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Érvényes pénztárgép megrendeléssel kell rendelkezniük az érintetteknek jövő hét végéig, azaz augusztus 31-ig, hívja fel a figyelmet közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Eddig a cserével érintett kisvállalkozások közel fele – összességében mintegy 117 ezer pénztárgép cseréjéhez – igényelt üzembe helyezési kódot az adóhatóságtól. Ám, a tárca információi szerint a leadott pénztárgép megrendelések számát illetően már nem ennyire biztató az arány.

Jogkövető magatartás – érvényes pénztárgép megrendelés

Pankucsi Zoltán, a minisztérium adóügyekért felelős helyettes államtitkára felhívja a figyelmet arra, hogy „a vállalkozóknak legkésőbb augusztus 31-ig meg kell tenniük az átállás érdekében előírt lépéseket, tehát, jövő hét végére valamennyi érintettnek rendelkeznie kell érvényes pénztárgép megrendeléssel.”

Hogyan ellenőriz a hatóság?

Az adóhatóság elsősorban a nyilvántartás alapján könnyen kiszűrhető üzembe helyezési kód meglétét ellenőrzi, a hatósági eljárás során az online pénztárgép beszerzése érdekében tanúsított adózói magatartás is egy fontos mérlegelési szempont. Ennek megfelelően valamennyi érintettnek augusztus 31-ig gondoskodnia kell érvényes pénztárgép megrendelés leadásáról, illetve az ehhez kapcsolódó gyártói visszaigazolás beszerzéséről, figyelmeztet a tárca.

Győződjön meg róla, valóban engedélyköteles-e a pénztárgép!

2013-08-22
Tekintettel a számos visszaélési esetre, a nemzetgazdasági tárca kéri a pénztárgépcserével érintett vállalkozásokat – legyen az új vagy régi kereskedelmi egység vagy vendég-látóipari szolgáltató –, hogy a megrendelést, előlegfizetést megelőzően, saját érdekükben győződjenek meg arról, hogy az értékesítő által ajánlott pénztárgépet a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) valóban engedélyezte!

Tekintettel a számos visszaélési esetre, a nemzetgazdasági tárca kéri a pénztárgépcserével érintett vállalkozásokat – legyen az új vagy régi kereskedelmi egység vagy vendég-látóipari szolgáltató –, hogy a megrendelést, előlegfizetést megelőzően, saját érdekükben győződjenek meg arról, hogy az értékesítő által ajánlott pénztárgépet a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) valóban engedélyezte!

Az elmúlt héten a minisztérium arról tájékoztatott, hogy a piacon jelenleg négy engedély pénztárgépből lehet választani – a típusokról már lapunkban is részletesen beszámoltunk


Típusok, árak

A tárca ismeretei szerint az Alt Cash Kft. engedélyezett pénztárgépét a múlt héten nettó 138 ezer forintért kínálták a piacon, aminek köszönhetően a lengyel Novitus gyártó is engedett az átadási árból, így a Laurel Számítástechnikai Kft., a Micra-Metripond Kft. és a Montel Informatika Kft. által forgalmazott pénztárgépek ára ugyancsak nettó 140 ezer forint körül alakult az ünnepek előtt.

A minisztérium további árcsökkenéssel számol. Várható, fogalmaz a sajtóiroda, hogy a közeljövőben 100-120 ezer forint körüli áron is megjelennek majd pénztárgépek a piacon.

ÖTLET-MEGOSZTÓ: Étterem két személyre

2013-08-23
A Kereskedelmi Élet szívesen továbbadja az ötletet, amelyik – a hírek tanúsága szerint – Olaszországban remekül működik. Ilyen speciális feltételeket kínáló vendéglátóhelyre, talán már itthon is (van) volna kereslet… A cikk végén kérünk is valamit…

A Kereskedelmi Élet szívesen továbbadja az ötletet, amelyik – a hírek tanúsága szerint – Olaszországban remekül működik. Ilyen speciális feltételeket kínáló vendéglátóhelyre, talán már itthon is (van) volna kereslet… A cikk végén kérünk is valamit…

*

Gazdasági krízis idején két dolgot lehet tenni: tönkremenni vagy előremenekülni. Aki az utóbbit választja, annak szeretnénk egy általunk (!) még nem ismert vendéglátási formát a figyelmébe ajánlani, hátha lát benne fantáziát…

Egyedi – a saját ízlését, elképzelését tükröző – miliőben olyan kis éttermet működtet egy olasz faluban immár negyedszázada egy vendéglátós, ahol egyszerre mindössze két személyt látnak vendégül, számol be az Origo utazási melléklete. Az egyik pár ebédre érkezhet, a másik estére, vacsoraidőre. A beszámolót közlő írás és képek tanúsága szerint a különös igénnyel berendezett étkezőszoba mellett egy barátságos kis kert(helyiség) is a vendégek rendelkezésére áll.

A forgalomra nemigen panaszkodó tulajdonos elmondta, hogy az ebéd vagy vacsora időpontja előtt legalább hét nappal egy faxban kell megerősíteni a foglalást, és ezután lehet megrendelni az ételt, illetve az egyéb kiegészítőket – például az alkalomhoz illő édességet, a háttérzenét vagy a virágcsokorhoz írt üzenet szöveget, gyűrűt, ajándékot, stb…Az itt készülő ételek alapanyaga garantáltan kiváló és a környékre jellemző, a vendég igényeinek megfelelően készülnek, a torták, sütemények háziasak, az italok válogatottak.

A különleges élményért fejenként 250 eurót kérnek, hitelkártyát nem fogadnak el. Az ár mindent tartalmaz, kivéve a pezsgőt, a különleges borokat és az egyedi virágdíszítést, írja a beszámoló.

 

FELHÍVÁS!

Amennyiben Ön vagy valaki a környezetéből belevágna az ötlet megvalósításába – netán már működtet itthon a hírben olvasotthoz hasonló vendéglátóhelyet –, kérjük, értesítse erről szerkesztőségünket, s szakmai tapasztalatait szívesen megosztjuk olvasóinkkal!

Az ötlet megvalósíthatóságával és gazdaságosságával kapcsolatban érdeklődéssel várunk – a fenti címre – további szakmai véleményeket, hozzászólásokat!

Levelében – amelyhez jó minőségű fotót is mellékelhet – a Tárgy-hoz, kérjük azt írja: „ÖTLET-MEGOSZTÓ: Étterem két személyre”.

FONTOS!

Írásunkkal véletlenül sem a gyakorta két(ség)es feltételekkel üzemelő lakáséttermekre szeretnénk ráirányítani a figyelmet, hanem kizárólag a törvényes működtetést és a szakmaiságot messzemenőkig követő „hivatalos” vendéglátóegységekre!


Étterem két-két személyre. Megéri?

2013-08-23
A Kereskedelmi Élet szívesen továbbadja az ötletet, amelyik – a hírek tanúsága szerint – Olaszországban remekül működik. Ilyen speciális feltételeket kínáló vendéglátóhelyre, talán már itthon is (van) volna kereslet… A cikk végén kérünk is valamit…

A Kereskedelmi Élet szívesen továbbadja az ötletet, amelyik – a hírek tanúsága szerint – Olaszországban remekül működik. Ilyen speciális feltételeket kínáló vendéglátóhelyre, talán már itthon is (van) volna kereslet… A cikk végén kérünk is valamit…

A folytatásért, kérjük, kattintson lapunk VÁLLALKOZÁSOK rovatához!


VAS megye – Új helyen fogad a felügyelőség

2013-08-24
Értesülésünk szerint a Vas Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségén az ügyfélfogadás 2013. augusztus 26-27-én (hétfőn és kedden) költözködés miatt szünetel.

Értesülésünk szerint a Vas Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségén az ügyfélfogadás 2013. augusztus 26-27-én (hétfőn és kedden) költözködés miatt szünetel.

A felügyelőség új címe:

9700 Szombathely, Petőfi S. u. 8., ahol augusztus 28-tól az eddig megszokott ügyfélfogadási időben várják az ügyfeleket.

KOMÁROM-ESZTERGOM megye – Költözik a fogyasztóvédelem

2013-08-24
Értesülésünk szerint a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége ezekben a napokban új helyre költözött.

Értesülésünk szerint a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége ezekben a napokban új helyre költözött.

Hétfőtől, augusztus 26-tól a felügyelőség a tatabányai Integrált Közigazgatási Központban (Tatabánya, Ságvári u.50.) várja az ügyfeleket.

SOMOGY megye – A siófoki szórakozóhelyek jól szerepeltek

2013-08-24
Éjszakai ellenőrzéseket végzett a Balaton fővárosaként is ismert Siófokon a Somogy Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége társhatóságokkal közösen, ahol a város leglátogatottabb zenés szórakozóhelyeit vonta vizsgálat alá.

Éjszakai ellenőrzéseket végzett a Balaton fővárosaként is ismert Siófokon a Somogy Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége társhatóságokkal közösen, ahol a város leglátogatottabb zenés szórakozóhelyeit vonta vizsgálat alá.

Megfelelő árfeltüntetés, pontos italkimérés, nyugtaadás: ezek voltak az elsődleges ellenőrzési szempontok. Az öt ellenőrzött üzlet közül egyben a kért és kifizetett mennyiségnél kevesebb szeszesitalt szolgáltak ki. Ezen, a fogyasztók vagyoni érdekeit sértő jogsértés miatt a vállalkozással szemben eljárást indított a felügyelőség.

Fogyasztók tájékoztatáshoz való joga, vagyoni érdekeit sértő hiányosságok feltárása, a zenés táncos szórakozó helyek működési feltételeinek vizsgálata: ezek szerepeltek az ellenőrzések kiemelt témájaként. A vizsgálatokat a fogyasztóvédelmisek a társhatóságokkal – így a kereskedelmi hatóság, a katasztrófavédelmi igazgatóság munkatársai – együtt végezték.

Az ellenőrzések eredményei

A felügyelőség munkatársai megállapították, hogy a Siófokon működő népszerű diszkók az előírt működési feltételeknek megfelelnek, a vendégeket a helyszínen megfelelően tájékoztatják a biztonsági és a tűzvédelmi információk tekintetében. A nagy létszámú közönséget vonzó rendezvények esetén az elsősegély nyújtására kiképzett személyzet rendelkezésre állt.

 

A Felügyelőség az ellenőrzés tapasztalatai alapján csak kisebb súlyú hiányosságot tárt fel, így az egyik zenés szórakozóhely üzemeltetője a honlapján a fogyasztóknak szóló, előírt tájékoztatókat nem helyezte el. Ennek pótlását határozatban írja elő a felügyelőség.

A tapasztalatok kedvezőek

Összességében az ellenőrzött zenés szórakozóhelyek felkészültek a szórakozni vágyó fiatalok fogadására, s mindent megtesznek annak érdekében, hogy biztonságos körülmények közt szórakozzanak.

Három megye fogyasztóvédelmi hírei

2013-08-24
Amiről ezúttal tájékoztatunk: hivatali költözködés, ügyfélfogadási rend, ellenőrzések eredményei.

Amiről ezúttal tájékoztatunk: hivatali költözködés, ügyfélfogadási rend, ellenőrzések eredményei.

A Vas megyei információkat ezen az oldalon,a Komárom-Esztergom megyei híreket itt olvashatja , egy Somogy megyei összefoglalót ide kattintva érhet el.

Önként is kell intézkedni, ha veszélyes egy termék

2013-08-24
A vállalkozó köteles a veszélyesnek ítélt terméket a forgalomból kivonni és visszahívni, illetve erről a piacfelügyeleti hatóságot értesíteni.

A vállalkozó köteles a veszélyesnek ítélt terméket a forgalomból kivonni és visszahívni, illetve erről a piacfelügyeleti hatóságot értesíteni.

Amennyiben a gyártó, az importőr vagy a forgalmazó úgy ítéli meg, hogy egy termék nem felel meg a vonatkozó előírásoknak, úgy a szükséges intézkedéseket köteles haladéktalanul megtenni, hivatkozik a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) a Termékek piacfelügyeletéről szóló 2012. évi LXXXVIII. törvény 9., 12. és 14. §-ra.

Amennyiben a gazdasági szereplő úgy ítéli meg, hogy a termék veszélyes, akkor pedig köteles a forgalomból kivonni és visszahívni, illetve erről a piacfelügyeleti hatóságot értesíteni.

Segítség az intézkedéshez

Az NFH – a gazdasági szereplő kérése esetén – segítséget nyújt az önkéntes intézkedéssel kapcsolatos kérdésekben és azok végrehajtásban.

Az önkéntes intézkedés nem von hatósági eljárást maga után, így szankciót sem alkalmaznak. 

Formanyomtatvány

Az „Értesítési formanyomtatvány a gazdasági szereplők által a piacfelügyeleti hatóságoknak megküldendő, veszélyes termékekről szóló értesítéshez” elnevezésű bejelentőlapot erről a linkről elérheti.


Online pénztárgép – Tovább bővült a választék!

2013-08-24
Immár hat engedélyezett gép közül válogathatnak a pénztárgépcserére kötelezettek, mert most két újabb online adatkapcsolatra képes pénztárgép jelent meg a piacon.

Már hat engedélyezett gép közül válogathatnak a pénztárgépcserére kötelezettek, mert most két újabb online adatkapcsolatra képes pénztárgép jelent meg a piacon.

Tegnap a LA Pénztárgép Kft. egy Sento típusú gépre, míg a Micra- Metripond Kft. egy új MINI típusú pénztárgépre kapott forgalmazási engedélyt a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivataltól. A most engedélyt kapott és a korábbi engedélyes online pénztárgépeken túl még további kiskasszás kérelmek elbírálása folyik.

További árcsökkenés várható

A nemzetgazdasági tárca reményei szerint az újabb szereplők megjelenésével tovább élesedhet az árverseny, azaz a minisztérium további árcsökkenéssel számol.

Újra felhívjuk a figyelmet!

Online adatszolgáltatásra csak az a pénztárgép alkalmas, amelyet a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) engedélyezett.

Tekintettel a számos visszaélési esetre, felhívjuk a pénztárgépcserével érintett vállalkozásokat – legyen az új vagy régi kereskedelmi egység vagy vendég-látóipari szolgáltató –, hogy a megrendelést, előlegfizetést megelőzően, saját érdekükben győződjenek meg arról, hogy az értékesítő által ajánlott pénztárgépet az MKEH valóban engedélyezte!

Kártérítés év végéig (!) kérelmezhető a bíróságon

2013-08-26
Kártérítésre pályázhatnak azok az egykori dohányboltosok, akik nem nyertek a trafikpályázaton – amennyiben még év végéig beadják kérelmüket a bírósághoz.

Kártérítésre pályázhatnak azok az egykori dohányboltosok, akik nem nyertek a trafikpályázaton – amennyiben még év végéig beadják kérelmüket a bírósághoz.

Több egykori trafikos az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordult kártérítésért, mert nem nyertek koncessziót a trafikpályázaton, és ezért ellehetetlenült a vállalkozásuk, tudta meg a Népszabadság.

A károsultak ügyvédje, Magyar Gábor a napilapnak elmondta: álláspontjuk szerint a dohánykereskedelem átszervezésével, az állami monopólium bevezetésével súlyosan sérültek ügyfeleik – a római egyezményben rögzített – emberi jogai: mivel elvesztették, nemritkán évtizedes múltra visszatekintő, megélhetésüket. A strasbourgi testületnél egyelőre csak lajstromba veszik a hét beadványt, mivel közben a trafikkárosultak a magyar Alkotmánybírósághoz (AB) is panasszal fordultak, szól az információ.

A strasbourgi perben a magyar kormány érvelhet azzal, hogy első körben a AB-nek van joga dönteni a kérdésben, márpedig a testülethez a vitatott törvény hatálybalépésétől, július elsejétől számított 180 napon belül lehet fordulni. Ugyanígy időkorláthoz van kötve a strasbourgi bíróság eljárása is: a hatálybalépéstől számított hat hónapig, azaz az év végéig fordulhatnak a testülethez az eddigi hét felperesen kívül további trafikosok kártérítésért a magyar állammal szemben.

Magyar Gábor úgy véli, írja a lap, hogy az AB-nek rövidesen döntenie kell arról, egyáltalán befogadja-e az ügyet, majd 120 napon belül határoznia kell arról is, hogy érdemben foglalkozik-e azzal. A strasbourgi testület viszont dönthet úgy, hogy nem várja meg az Alkotmánybíróság döntését, és még az AB eljárása alatt kérdéseket tesznek fel a magyar kormánynak. Erre például akkor kerülhet sor, ha úgy látják, hogy az AB eljárása nem jelent érdemi jogorvoslatot az ügyben, vagy úgy ítélik meg, hogy az adott ügy rendszerszintű problémára világít rá.

A strasbourgi eljárás során a bíróság a felek által benyújtott iratok alapján dönt: előbb a magyar kormány válaszol majd a trafikosok kérelmére, erre a felperesek reagálnak, majd ismét az alperesnek lesz lehetősége kifejteni a véleményét. Jellemzően ezt követi a strasbourgi fórum ítélete, amely a trafikosok számára kedvező esetben kártérítés megítélését jelenti. Ilyenkor a bíróság általában az érintettek, jelen esetben az egykori dohányboltosok ötévnyi elmaradt forgalmát veszi alapul. Ebben jókora a szórás: korábban a trafikosok bevételének 15-60 százalékát tette ki július elsejéig, a nemzeti trafikrendszer bevezetéséig a dohánytermékek forgalma, amely a kártérítés alapját képezheti.

Ugyanakkor van olyan károsult is, akinek ez idáig szivarboltja volt, így gyakorlatilag a teljes bevételét elbukta az új rendszerben – tette hozzá Magyar Gábor.

Emellett a bíróság azt is figyelembe veheti, hogy a trafikosok mennyi pénzt fektettek be a dohányállamosítás miatt ellehetetlenült üzletükbe.

Az első néhány precedensügyet követően a strasbourgi bíróság jellemzően már nem folytat le további érdemi tényleges peres eljárást, hanem az addig letárgyalt ügyek alapján már csak a kártérítés összegére tesz javaslatot a peres feleknek.

Ugyanakkor fontos hangsúlyozni, hogy csak azok pályázhatnak ilyen kártérítésre, akik az év végéig beadják a bírósághoz kérelmüket, tájékoztatott a Népszabadság.

Online pénztárgép – Szeptember végéig az üzembehelyezési kód meglétét ellenőrzik

2013-08-26
Harminc nap türelmi időt kapnak az augusztus 31-ig átállásra kötelezett kereskedők a megfelelő pénztárgépek beszerzésére: a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szeptember 1-től 30-áig csak azt ellenőrzi, hogy a kereskedők igényelték-e az üzembehelyezési kódot az adóhatóságtól.

Harminc nap türelmi időt kapnak az augusztus 31-ig átállásra kötelezett kereskedők a megfelelő pénztárgépek beszerzésére: a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szeptember 1-től 30-áig csak azt ellenőrzi, hogy a kereskedők igényelték-e az üzembehelyezési kódot az adóhatóságtól.

Az elektronikus naplóval nem rendelkező pénztárgépek online pénztárgépre cserélésének határideje augusztus 31. Ez a kereskedők 70 százalékát – főként kiskasszás kereskedőket és vendéglátósokat – érinti.

Amint azt Pankucsi Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium adóügyekért felelős helyettes államtitkára bejelentette, a 30 napos türelmi időt annak érdekében alkalmazzák, hogy minden érintett a számára mind árban, mind szolgáltatásban legmegfelelőbb pénztárgépet tudja megrendelni, beszerezni.

Ellenőrzés szeptember 30-ig

A NAV ennek megfelelően szeptember 30-ig csak azt ellenőrzi, hogy a vásárláshoz szükséges üzembehelyezési kódot igényelték-e az adóhatóságtól a kereskedők.

Ellenőrzés október 1-től

Október elsejétől a NAV azt is ellenőrzi, hogy az átállásra kötelezettek rendelkeznek-e már új géppel vagy érvényes, a gyártó által visszaigazolt megrendeléssel.

Mint ahogy arról korábban már írtunk, újabb pénztárgépgyártók kaptak forgalmazási engedélyt, így hatra nőtt az engedélyezett gépek száma, ami három különböző pénztárgéptípust jelent.

További fontos bejelentések

- Az NGM továbbra is tárgyalásokat folytat annak érdekében, hogy lehetőség szerint minél lejjebb vigyék az árakat;

- Az augusztus 31-i határidő nem változik, a vállalkozásoknak mindent meg kell tenniük, hogy a számukra előírt cserét végrehajtsák

- A feltételeknek – például 500 millió forint alatti éves árbevétel – megfelelő kereskedők 50 ezer forintos támogatást kaphatnak a cseréhez.

- Ellenőrzésekkor nem a bírságolás a cél, hanem, hogy a vállalkozásokkal együtt küzdjenek a feketegazdaság visszaszorítása ellen, és megszüntessék azt a versenyhátrányt, amelyet az adóelkerülő vállalkozások okoznak a tisztességesen adózóknak.

- Magánszemély cserére kötelezetteknél a mulasztási bírság 500 ezer forintig terjedhet és akár többször is kiszabható,

-A cégeknél 1 millió forinttól indul a bírság, amely szintén kiszabható többször, és az üzlethelyiség bezárása is szóba jöhet adott esetben, hangsúlyozta a helyettes államtitkár.

Tájékoztató a később már nem használt pénztárgépekről

2013-08-26
Selejtezni, használatból kivonni, hulladékká nyilvánítani: az üzemeltető választhat.

Selejtezni, használatból kivonni, hulladékká nyilvánítani: az üzemeltető választhat.

2013. augusztus 31-e, illetve 2013. december 31-e után már nem használható pénztárgépek esetében az üzemeltető választhat, hogy a pénztárgépet a használatból kivonja, vagy a szerviz közreműködésével selejtezi, tájékoztat a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Használatból kivonás

Amennyiben az üzemeltető maga vonja ki a használatból a pénztárgépet, úgy erről köteles az állami adóhatósághoz adatszolgáltatást teljesíteni.

A használatból kivont pénztárgép adómemóriáját köteles az adómegállapításhoz való jog elévüléséig megőrizni.

Selejtezés

Az üzemeltetőnek lehetősége van a pénztárgép selejtezésére is, amelyet szerviz végezhet.

Ebben az esetben a pénztárgép üzemeltetőjét nem terheli adatszolgáltatási kötelezettség, ugyanis azt a szerviz teljesíti az állami adóhatóság felé.

A selejtezésnek része az adómemória kiszerelése is, amelyet az üzemeltető köteles megőrizni az adómegállapításához való jog elévüléséig.

A hulladék

A pénztárgép tulajdonos választása szerint dönthet úgy, hogy az eredeti funkciójára rendeltetésszerűen már nem alkalmas, azaz hulladékká vált pénztárgépet a gyártó/forgalmazó cég részére vagy a nyilvántartásba vett, illetve hulladékkezelői engedéllyel rendelkező vállalkozás részére adja át.

Online pénztárgép – Már 100 ezer forintos áron is kapható

2013-08-27
Azért, hogy a lehető legalacsonyabb áron kerüljenek forgalomba az adóhatósággal online kapcsolatra képes pénztárgépek, a nemzetgazdasági tárca tárgyalásokat kezdeményezett az engedélyezett pénztárgépek forgalmazóival.

Azért, hogy a lehető legalacsonyabb áron kerüljenek forgalomba az adóhatósággal online kapcsolatra képes pénztárgépek, a nemzetgazdasági tárca tárgyalásokat kezdeményezett az engedélyezett pénztárgépek forgalmazóival.

Tegnap megállapodás született: legfeljebb 100 ezer forint nettó eladási áron értékesít tízezer darab pénztárgépet a koreai gyártmányt forgalmazó Alt Cash Kft. – „a pénztárgépgyártás elősegítése érdekében kapott támogatás fejében 2013. november 30-ig” –, fogalmaz tájékoztatójában a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Az adóhivatalnál igényelhető 50 ezer forintos támogatással együtt így akár már bruttó 50 ezer forintért is hozzá lehet jutni a teljes piaci áron 138 ezer forintba kerülő berendezésekhez.

Ám, hogy ezekből a berendezésekből minél több vállalkozásnak jusson – a megállapodás értelmében – ugyanazon vevőnek legfeljebb 2 darab kedvezményes pénztárgépet értékesíthet az eladó cég, szól a közlemény.

Az érvényes forgalmazási engedéllyel rendelkező pénztárgép-forgalmazók legaktuálisabb jegyzékét erről az oldalról elérheti.

A minősített szálláshelyek védelmében

2013-08-28
Az új nemzeti tanúsító védjegyrendszerhez csatlakozott szálláshely-szolgáltatók és a fogyasztók közös érdeke, hogy a védjegyet kizárólag a minősített szolgáltatók használják.

Az új nemzeti tanúsító védjegyrendszerhez csatlakozott szálláshely-szolgáltatók és a fogyasztók közös érdeke, hogy a védjegyet kizárólag a minősített szolgáltatók használják.

A szálláshelyi adatbázisokban és a kereskedelmi kommunikációban sajnos előfordul, hogy olyan létesítmények is használnak minőségi kategóriára vonatkozó besorolást, akik erre nem lennének jogosultak – mivel nem kérték a védjegyrendszerben történő minősítésüket, hívja fel a figyelmet a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH).

Besorolás: korábban…

Mint ismeretes, új nemzeti tanúsító védjegyrendszert alkalmaznak a szálláshelyek szolgáltatásainak minősítésére Magyarországon, miután megszűnt a szálláshelyek kötelező minősítése.

(A szálláshely-szolgáltatási tevékenység folytatásának részletes feltételeiről és a szálláshely-üzemeltetési engedély kiadásának rendjéről szóló 239/2009. (X. 20.) korm. rendelet)

A kormányrendelet 2012. június 30-ig adott lehetőséget a korábbi minősítési rendszer szerinti besorolási kategóriák alkalmazására – napjainkra ez a lehetőség már megszűnt, új lépett életbe.

… és most

A Nemzetgazdasági Minisztérium a szakmai szervezetekkel szoros együttműködésben 5 szálláshelytípusra (falusi, kemping és üdülőház-telep, szálloda, magánszállás) működtet nemzeti tanúsító védjegyrendszert.

Érdemes korszerűsíteni

Emiatt a szolgáltatóknak esetenként érdemes korszerűsítéseket végrehajtaniuk, hogy megőrizhessék az új védjegyrendszerben is a korábbi besorolási kategóriájukat – javasolja az NFH –, mert ez ma már nélkülözhetetlen a szolgáltatások színvonalának és a nemzetközi a versenyképesség javításához.

A védjegyrendszer a szálláshelyek típusától függően határozza meg a minősítés szempontjait.

Engedélyezés, jogosultság

A helyszíni tapasztalatokat összegző ajánlás alapján egy szakmai bíráló bizottság tesz javaslatot a védjegyhasználat engedélyezésére a védjegy jogosultjának.

A magán, a falusi szálláshelyek, a kempingek és az üdülőház-telepek esetében a turizmusért felelős miniszter hagyja jóvá a védjegy használatát, a szállodáknál pedig a Bíráló Bizottság.

*

Hogy a Bíráló Bizottság a különböző szállástípusnál mit értékel, melyek a fontos elvárások; hogy mik a minősítés feltételei, illetve a védjegy előnyei, arról lapunk k orábbi írásából tájékozódhat.

A különböző védjegyek logóit innen lehet letölteni

A munkáltatók döntő többsége a kánikulában odafigyelt dolgozóira

2013-08-28
Az ellenőrzött munkáltatókat összességében felkészültnek tartja a szakhatóság a kánikulában tanúsított megelőző munkavédelmi intézkedéseikért.

Az ellenőrzött munkáltatókat összességében felkészültnek tartja a szakhatóság a kánikulában tanúsított megelőző munkavédelmi intézkedéseikért.

Egyre ritkábban fordul elő, hogy a nyári hőségben a munkaadók figyelmen kívül hagyják a szükséges – jogszabály által is rögzített – munkavédelmi kötelezettségeiket, derül ki a Nemzeti Munkaügyi Hivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Igazgatóság (NMH MMI) jelentéséből.

Ellenőrzések, széleskörű tájékoztatás…,

Ez a kedvező változás feltételezhetően a korábbi következetes munkavédelmi ellenőrzéseknek, az egyre szélesebb körű tájékoztató munkának (amelybe a szakmai érdekképviseletek, köztük a KISOSZ körültekintő tájékoztató tevékenysége is beletartozik – a szerk.), illetve az aktív médiakommunikációnak is köszönhető, fogalmaz a hatósági beszámoló. A Kereskedelmi Életben nyáron többször is felhívtuk a vállalkozók figyelmét a NMH MMI információira, amelyek a hőséggel kapcsolatos munkáltatói kötelezettségekről tájékoztattak.

… egyre jogkövetőbb munkaadói magatartás

Egyre több munkáltató ismeri fel, hogy hőhullámok idején (hőségriasztással, illetve hőségriadóval járó időszakban) a szükséges munkavédelmi megelőző intézkedések elmulasztása (különösen a védőital biztosításának hiánya) a jelentős közérzet- és teljesítőképesség-romlás mellett ájulást, hőkimerülést, hőgutát okozhat, a koncentrálóképesség csökkenése hozzájárulhat a balesetveszélyes helyzetek kialakulásához is. Emiatt több munkahelyen engedélyezték a könnyített öltözetet is, szól a hatósági értékelés.

Vendéglátás, konyhaüzemeltetés, üzlethelyiségek

Az ellenőrzések – a szabadban végzett tevékenységek vizsgálatán túl – kiterjedtek a zárttéri munkahelyekre, így a vendéglátásra, konyhákra, bizonyos kereskedelmi egységekre is. Mindenütt a foglalkoztatottak munkakörülményeire, a kánikulában alkalmazott munkaügyi megelőző intézkedésekre voltak kíváncsiak a felügyelők.

Kedvező tapasztalatok

A telepített (zárttéri) munkahelyeken előfordult, hogy a hálózati ivóvíz használat mellett több ponton hűtött, ingyenesen hozzáférhető ital-automatákat, ballonos szódavizet, palackos ásványvizet is kihelyeztek a munkaadók. Volt, aki jégkrémet is biztosított a munkavállalóknak.

A munkáltatók túlnyomó többsége biztosította a munkavállalói számára a szükséges pihenőidőt.

Zárttéri munkahelyeken, ahol a pihenőidők óránkénti kiadására nem volt mindig lehetőség a technológia miatt, a munkáltatók – a hosszabb munkaközi szünetek beiktatásával, megfelelő mennyiségű és megfelelő hőmérsékletű védőitallal, a pihenőhelyek klimatizálásával, komfortossá tételével – általában nagy gondot fordítottak a munkavállalók egészségének megőrzésére.

Kedvező tapasztalat, hogy a munkahelyeken egyre több klimatizált helyiség álla munkaválallók rendelkezésére is, fogalmaz a beszámoló.

Figyelem! A kockázatértékelések részben hiányosak!

Az akcióellenőrzés során ellenőrzött kockázatértékelési dokumentumok mintegy negyede nem tért ki a klímakörnyezet munkavállalókra gyakorolt kedvezőtlen hatásaira, egészségkárosító kockázataira, illetve a balesetveszélyes helyzetek kialakulásának veszélyeire. Ezekben az esetekben gyakran a munkavédelmi oktatási tematikából is hiányoztak a klímakörnyezet kedvezőtlen hatásainak megelőzését szolgáló ismeretek és a szükséges megelőző intézkedések.

 

Online pénztárgép – Itt a tizenegyedik, engedéllyel

2013-08-30
Újabb online adatkapcsolatra képes pénztárgépek jelentek meg a piacon, így a cserére kötelezettek már 11 engedélyezett gép közül válogathatnak.

Újabb online adatkapcsolatra képes pénztárgépek jelentek meg a piacon, így a cserére kötelezettek már 11 engedélyezett gép közül válogathatnak.

A minap a Montel Informatika Kft. egy új MINItípusú pénztárgépre kapott forgalmazási engedélyt a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivataltól. Tegnap pedig a Laurel Számítástechnikai Kft., a Montel Informatika Kft., a Micra-Metripond Kft. és a LA Pénztárgép kft. egy-egy új JOTA típusú pénztárgépe került ki a piacra és még további kiskasszás kérelmek elbírálása van folyamatban, tájékoztatott a Nemzetgazdasági Minisztérium

Az érvényes forgalmazási engedéllyel rendelkezők aktuális jegyzéke innen elérhető.


 

Miniszteri biztatás, díjak havonta

2013-08-30
Ezentúl havonta és továbbra is három kategóriában – nagy-, valamint kis- és közepes, illetve induló, startaup cégeknek – adják át a "Díj a sikeres vállalkozásokért" elismerést.

Ezentúl havonta és továbbra is három kategóriában – nagy-, valamint kis- és közepes, illetve induló, startaup cégeknek – adják át a "Díj a sikeres vállalkozásokért" elismerést.

Augusztusban „a hónap beruházója” a Teva csoport lett, „a hónap kis- és középvállalkozása” címet a ChocoMe Kft. kapta, míg „a hónap induló vállalkozása” kategóriában a Clariton Kft.-nek adta át a díjat Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, írja a kormányportál.

A díj elismerést, megbecsülést jelez, és azt, hogy ezek a cégek példát mutatnak a többi vállalkozásnak is, hangsúlyozta a miniszter a díjátadón. Majd hozzáfűzte: „… egy sikeres vállalkozás felépítéséhez elhivatottságra és bátorságra van szükség. A vállalkozások – akár kicsik, akár nagyok – mindig kockáztatnak, amikor befektetésről döntenek; ezt a bátorságot szeretnék elismerni a díjjal, és arra biztatni a magyar gazdaság minden szereplőjét, hogy bízzon annyira magában és a magyar gazdaság teljesítményében, hogy vállalkozásba kezd….”

A miniszter kiemelte: a díj létrehozását azért kezdeményezte, hogy a vállalkozások sikerein keresztül a magyar gazdaságra irányítsák a figyelmet.