Aktualitások, hírek

PÁLYÁZAT – Pályakezdőkkel is enyhíthet a munkaerőgondokon


2016.06.07   |   

Gyakornokkal bővítheti munkatársgárdáját és akár a munkakörülményeket is kialakíthatja...

A „Gyakornoki program pályakezdők támogatására” című (GINOP-5.2.4-16 kódszámú) felhívás , több szempontból segíti a program a munkaadókat, nem csak anyagi támogatást biztosít.

A „Gyakornoki program pályakezdők támogatására GINOP-5.2.4-16” elnevezésű program 

– a gyakorlati oktatáshoz szükséges feltételek megteremtéséhez,

a munkáltatók, elsősorban a kkv-k részére a gyakornokok alkalmazásával és betanításával járó többletköltségek (például gyakornokok bére, vállalati gyakornoki kapcsolattartók díjazása, a gyakornoki hely kialakításához szükséges tárgyi feltételek biztosítása) kompenzálásához teremt lehetőséget.

A gyakornoki program a vállalkozás statisztikai létszámának növelésével együtt járó, azaz új státusz betöltését eredményező foglalkoztatás esetén

egyrészt bér- és járuléktámogatást nyújt a vállalkozások számára a gyakornok foglalkoztatásához kapcsolódóan 9 hónapon keresztül,

másrészt lehetőséget teremt segítő vállalati gyakornoki kapcsolattartó tevékenység ellátására és szükség esetén az új munkahely tárgyi és infrastrukturális feltételeinek kialakítására is.

Kiket és hogyan alkalmazhat?

Az Ifjúsági Garancia rendszer részeként megvalósuló gyakornoki foglakoztatás azt jelenti, hogy a gyakornokként foglalkoztatott fiatalokat a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat területi kirendeltségein (Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya) regisztrálni kell az Ifjúsági Garancia alanyaként, még a munkaviszony létrejöttét megelőzően!

Segítenek munkaerőt találni

Amennyiben a támogatást igénylő vállalkozás nem talál jelen felhívás célcsoportjának és feltételeinek megfelelő gyakornokota kirendeltségek segítséget nyújtanak a fiatalok vállalkozásokhoz történő kiközvetítésében.

A vállalkozások és a fiatalok közvetítését támogatják továbbá a vállalkozás székhelyéhez vagy telephelyéhez legközelebbi, kijelölt szakképzési centrumok is.

További információk

Pályázati tájékoztató ezen az oldalon. 

Illetve információért hívhatja a Széchenyi 2020 ügyfélszolgálatot.

Telefon: 06 40-638-638, ahol

hétfőtől csütörtökig 8 órától 16 óráig,

pénteken 8 órától 14 óráig kaphat tájékoztatást.

A pályázati felhívással kapcsolatos közleményeket a http://www.szechenyi2020.hu/ oldalon is figyelemmel követheti.