Megyei tagegyesületi hírek

SOMOGY megye – Mi javíthatná a helyzetet?


2016.06.03   |   

A kereskedelmi, vendéglátó vállalkozások tevékenységét segítő legfontosabb és legsürgetőbb változtatásokra tett javaslatokat gyűjtötte egybe a KISOSZ Somogy megyei érdekképviselete.

Az érintett vállalkozók szerint…

· Az alanyi adómentesség bevételi határa (6 millió forint) hosszú évek óta változatlan – ennek megemelésére volna szükség.

A pozitív adózok köréből – önkéntes vállalással – meggondolásra ajánljuk egy új típusú átalány-adórendszer kialakítását…

· A vállalkozók által elszámolható reprezentáció mértékét újra kellene gondolni, mert a változtatás javítaná a vendéglátósok forgalmát.

· Az online pénztárgépek kötelező szervízdíjának mértékét 10 ezer Ft/gép mérték alá kellene szorítani, és ebben kezdeményezést tenni a jogalkotó és a NAV felé is.

· A kereskedelmi és vendéglátó üzleteket hátrányosan érintő szankcionálási módok megváltoztatására volna szükség, mert a szakmában dolgozó vállalkozók számára elfogadhatatlan, hogy ha alkalmazottjuk – a vállalkozó szándéka ellenére, például egy éven belül 2 alkalommal nem ad nyugtát, annak szankciója az üzlet 12 napos bezárása.

Ez az intézkedés a munkavégzéstől tiltja el a vállalkozót és a többi alkalmazottat is, ami a vállalkozást gazdaságilag nehéz helyzetbe hozza, sok esetben kérdésessé válik az alkalmazottak továbbfoglalkoztatása is.

Figyelem!

Ha Ön is elmondaná véleményét vagy tanácsot, segítséget kér vállalkozóként – illetve csatlakozna az érdekképviselethez, keresse a megyei tagegyesületet!

www.kisosz.somogy.hu