Szakmai segédanyagok

Diákmunka, felnőttmunka: van, amiben hasonlítanak?


2016.06.09   |   

Igen, igen! Például a foglalkoztatás és a közteherviselés szabályaiban!

Munkaadóként Önnek több szempontot kell szem előtt tartani:

– a diákfoglalkoztatások szabályait – amelyekről részletesen nemrégiben ezen az oldalunkon tájékoztattunk

– és a diákmunkára vonatkozó közteherviselés szabályait, amelyekről pedig az alábbiakat érdemes szem előtt tartani.

*

A nyári munkát vállaló diákok a foglalkoztatás és a közteherviselés szempontjából felnőttnek számítanak. Bejelentésükre, adózásukra – a diákszövetkezeten keresztül vállalt munka kivételével – ugyanolyan szabályok vonatkoznak, mint más munkavállalók esetében.

A munkavállaláshoz adóazonosító jelre van szükség – amit a NAV-nál kell igényelni a 16T34-es nyomtatványon, tájékoztat az adóhatóság.

Ez is fontos! A munkavégzésről szóló megállapodás előtt a leendő munkáltatót ellenőrizhetik is a NAV honlapján (www.nav.gov.hu /nav/adatbazisok), ugyanis az adóhátralékos, a felfüggesztett, a be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztató cégeknél kockázatos munkába állni, figyelmeztet a NAV.

A diákmunkával szerzett jövedelem is adóköteles , a személyi jövedelemadó mértéke 15 százalék, amit a munkaadó adóelőlegként von le a diák bruttó béréből.

Ha munkaviszonyban, vagy biztosítást eredményező megbízási jogviszonyban dolgozik a tanuló, akkor egyéni járulékot is kell fizetnie.

A foglalkoztatónak a jövedelemről és a levont közterhekről igazolást kell kiállítania, amire a diáknak jövőre szüksége lesz a NAV által készített személyijövedelemadó-bevallás tervezetéhez.

Ez is fontos! Munkaviszony esetében a munkavállalók ragaszkodhatnak az írásban megkötött – minimum az alapbért és a munkakört tartalmazó – munkaszerződéshez, az alkalmi munka és idénymunka esetében viszont ez nem kötelező.

Közterhek munkavállalási formánként

foglalkoztatás típusa

adó

járulék

munkaviszonyban

15%

· 10% nyugdíjjárulék
· 8,5% egészségbizto­sítási
és munkaerő-piaci járulék

iskolaszövetkezet
tagjaként

nincs

megbízással

havi 33 300 forinttól
· 10% nyugdíjjárulék
· 7% egészségbiztosí­tási járulék

alkalmi munkában

napi 1000 Ft
(munkáltató fizeti)

nincs

   Forrás: NAV