Szakmai segédanyagok

Üzleti videó: olcsó, egyszerű, személyes, hiteles, hatásos…


2016.06.14   |   

A vállalkozásáról, illetve a tevékenységeiről rendszeresen közzétett rövid videofelvételekkel sokkal közelebb kerülhet vendégeihez, vásárlóihoz, mint gondolná...

Kazai Mária · K e r e s k e d e l m i   É l e t

Annyira egyszerű reklám- és marketingmódszer, hogy a kisvállalkozásoknak jóformán eszükbe sem jut, pedig az ő piaci jelenlétükön is sokat segíthetne, mutatnak rá a szakértők is.

Miről készíthetünk üzleti videofelvételt?

A felsorolásnak csak az ötletes vállalkozó és munkatársi gárda képzelete szab határt, mert mindenről és mindenkiről, ami/aki a vállalkozással kapcsolatos, készíthetünk házi kisfilmet.

(FONTOS! Ajánlott a személyiségi jogokat maximálisan  figyelembe venni; a „szereplőktől”, kollégáktól, az üzletben tartózkodóktól előzetes hozzájárulást kérni – a Szerk.)

 

Aktuális akciókról, kedvezményekről, a bevezetésre szánt termékekről, a gyártási és vagy munkafolyamatokról, szolgáltatásokról, az üzlet mindennapjairól, a vásárlók/vendégek/beszállítók visszajelzéseiről, kitelepülésekről, a bevállalós munkatársak napi tevékenységeiről, a kollektíva szabadidős programjairól, stb., stb.,… – készülhetnek a rövid kis „home-videók”.

Érzelmileg is közelebb kerülhetünk a fogyasztóhoz

A néhány perces videók rendszeres (!) közzétételével elérhetjük, hogy üzletünket, egységünket, vállalkozásunkat valósággal megszerettetjük, ha bepillantást engedünk a munka(hely) világába.

Biztosak lehetünk abban, hogy a vendég/vásárló igenis kíváncsi a „kulisszák mögötti” életre, mindennapokra, a háttérben zajló munkafolyamatokra, a munkatársak publikálható (!) mindennapjaira, közös kirándulásokra, kollektív vacsorákra.

Megbízhatóság, hitelesség

Előbb-utóbb a fogyasztók valóságos távoli családtagként tartják számon a kollégákat, akikre nem csak a „filmek világában”, de az életben – a helyszínen, az üzletben – is rendszeresen kíváncsiak (lesznek).

S kitől is fogadnák szívesebben az üzlet kínálatát, mint egy jól ismert, ennélfogva számukra is megbízhatóvá lett eladótól.

A hangtechnikáról

A vállalkozásáról, üzeltéről/ből szóló „kisfilmeket” nem szükséges eredeti, a helyszínen rögzített hanganyaggal a világ elé tárni – ha munkatársaink nem előre átgondolt szöveget mondanak a felvételekkor.

„Narrátor” is kommentálhatja a látottakat.

Hol tegyük közzé a videót? 

Ha az üzletnek van saját honlapja és/vagy Facebook-profilja, akkor természetesen, első körben oda, és a YouTube is remek látogatottságnak örvend.

Az okostelefonok, tabletek terjedése tovább növeli a videóra kattintók számát, hiszen akár a buszon, villamoson vagy várakozások közben is bárhol megtekinthetők.

Mivel készülhetnek a videófelvételek?

Akár hagyományos videófelvevővel, akár digitális fényképezőgéppel (már szinte mindegyiknek van videófelvevője), de egy egyszerű telefonnal/okostelefonnal is.

Előbbiek egyszerűen csatlakoztathatók egy számítógéphez, amelyekről aztán a felvételek könnyen áttölthetők a közösségi térbe.

Utóbbiakról pedig akár azonnal is továbbíthatók a kisfilmek.

És még miért készüljön videó?

Mert a legtöbb embernek a „hangos mozgó képekkel” lehet felkelteni a figyelmét. (Ilyen lett a világ. A videót pedig csak nézni és hallgatni kell.)

De ne legyünk igazságtalanok: a videó több és másabb információkat is adhat, mint egy öt-tíz mondatos írott hirdetés vagy egy unásig ismételt, pár pillanatos, blikkfangosnak, viccesnek hitt reklámfilm.

Egy nemrégiben készített felmérés azt igazolja, hogy a fogyasztók döntő hányada kíváncsi az online-értékelésekre.

Ezért érdemes rendszeresen figyelni a videónkat, bejegyzéseinket kísérő kommenteket, hogy azokra időben és megfelelő módon reagálhassunk.

Webrooming

Ma már az emberek nagy többsége „rákeres” az interneten egy adott termékre, szolgáltatásra – még akkor is, ha történetesen imád a két lábával útra kelni, benyitni egy valóságos boltba, és töviről-hegyire átnézni, kézbe venni, megforgatni az ott található kínálatot – vagy csak úgy találomra benyitni egy hívogató kisvendéglőbe.

Szóval, még a tradicionális emberek zöme is „rákeres”, ha keres valamit.

Mert, ki tudja, hátha van valahol valami jobb, tetszetősebb, olcsóbb, minőségibb, amiről eddig még nem tudtak…

Tehát érdemes az üzleteknek online módon is megmutatni, úgymond’ a virtuális kirakatba tenni a kínálatot. Ez a webrooming lényege.

Rendszeres megújulás vagy kókadás?

Egy új érdeklődőt akár el is térítheti – a törzsvendégeket/vásárlókat kiábrándíthatja –, amikor az üzletek, a mindennapi hajtásban megfeledkeznek internetes (közösségi) felületeik frissítéséről.

Ez üzletek kiszolgáltatottságát, reményvesztettségét, végnapjait is hirdetheti…jogosan vagy jogtalanul.

Amelyik nap nincs videó, aznap egy egyszerű, de ízléses fotó, egy-két mondattal is azt jelezheti – megy az üzlet, várunk benneteket!